İşçi mitingine klipli çağrı

Sendikalar, 3 Nisan'da Ankara'da düzenleyecekleri miting için klip çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sendikaların, 3 Nisan'da Ankara'da düzenleyeceği "Güvenceli İş, İnsanca Yaşam" mitingi için başrolünde hayatın her alanındaki işçilerin yer aldığı klip hazırlandı.

Türk-İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendikaların düzenleyeceği mitinge yönelik çalışmalar sürüyor.

Birleşik Metal-İş, Petrol-İş, Dev Sağlık-İş, Hava-İş, SES, Nakliyat-İş, Tek Gıda-İş, Haber-Sen, Limter-İş, Belediye-İş, Sine-Sen, TÜMTİS, Dev Maden-Sen, Deri-İş, Sosyal-İş, Basın-İş, Enerji-Sen, Türk Tabipleri Birliği, BTS, ESM'nin gerçekleştireceği mitinge, Eğitim-Sen, Spor-Sen, Tarım Orkam-Sen, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Yapı Yol-Sen, Tüm Bel-Sen de destek verecek.

Hazırlıklarını sürdüren sendikalar, mitinge davet için alışılmışın dışında bu kez farklı bir yönteme başvurdu. Sendikalar, mitinge çağrı yapmak için bir klip hazırladı. Başrolünde hayatın her alanında günde 8-10 saat alınteri döken işçilerin yer aldığı klibin mekanları ise okullar, hastaneler, miting alanları, eylem yapılan iş yerlerinden oluşuyor.

'Güvenceli iş, insanca yaşam' ortak slogan

Klipte iş yeri önünde haklarını alabilmek için eylem yapan Limter-İş üyeleri  güvencesiz çalışmanın sonuçları konusunda canlı bir örnek oluşturuyor. Özelleştirme uygulamalarını eleştiren işçiler, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinin özelleştirilmesine karşı çıkıyor. Öğrencileriyle birlikte bir sınıfta görüntülenen bir bayan öğretmen, klipte, eğitimdeki farklı istihdam modellerine dikkati çekerek, kadrolu, sözleşmeli, ücretli tüm öğretmenleri mitinge davet ediyor.

Klipte, 3 Nisan mitingine çağrı yapan cinsiyetleri, meslekleri, işleri farklı işçilerin ortak söylemi ise "Güvenceli İş, İnsanca Yaşam"...

Bu konularda ilginizi çekebilir