İşçi servisiyle minibüs çarpıştı: 20 yaralı

Türkiye Taşkömürü Kurumunda çalışan işçileri taşıyan servis, karşı yönden gelen minibüsle çarpıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ZONGULDAK - Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan işçileri taşıyan servisle, minibüsün çarpışması sonucu, 17'si maden işçisi 20 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Devrek ilçesinden, 08.00-16.00 vardiyasında çalışan TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi işçilerini iş yerine götüren Cemil Yan idaresindeki 67 NV 273 plakalı servis midibüsü, Tersane mevkisinde, karşı yönden gelen İhsan Cora'nın kullandığı 67 DV 296 plakalı minibüsle çarpıştı.

Kazada, servis sürücüsü Yan ile araçta bulunan maden işçileri Sefer Durmuş, Şaban Madenci, Emrah Altunbaş, Erhan Delihacı, Ümit Kalaycı, Ersan Delihacı, Gökhan Üstünbaş, Durmuş Köstekçi, Ahmet Elik, Hüseyin Gedik, Feridun Darıcı, Erdal Delihacı, Ahmet Kiren, Baki Berber, Sefer Kalaycı, Mustafa Sinekli ve İsmail Acar ile minibüs sürücüsü Cora ve yanında bulunan Orhan Taşkın yaralandı.

Yaralılar, Zonguldak Atatürk Devlet ve Zonguldak Devlet hastanelerine kaldırıldı. Durumu ağır olan Baki Berber, yapılan müdahalenin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Serviste bulunan bazı işçilerin, TTK'nın yeni aldığı 3 bin işçiyle birlikte yılbaşında işe başladıkları ve ocaklarda üretime yönelik kurs gördükleri öğrenildi.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, araçların kaldırılması ve itfaiye ekiplerinin yolu temizlemesinin ardından ulaşıma açıldı.