IŞİD, Kobani'ye bayrak çekti

IŞİD, Kobani'nin doğu bölgesindeki bir binaya kendi bayrağını astı. Çatışmalar nedeniyle sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de (Ayn el Arap) süren çatışmalar sabah saatlerinde kentin doğu kısmında yoğunlaştı.

Kobani'nin doğusundaki kenar mahallerden yükselen dumanlar Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden de görülüyor. Şiddetlenen çatışmalar nedeniyle patlamalar ve yoğun şekilde silah sesleri de duyuluyor.

Tank ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı

ee-002.jpg

Öte yandan, çatışmalar nedeniyle sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi.

Yaklaşık 20 askeri aracın konuşlandığı tepenin karşısındaki Kobani'de ise çatışmalar nedeniyle özellikle kentin doğu bölgesinden dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Bu arada güvenlik güçleri de çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle "can güvenliği" olmadığı gerekçesiyle sivil araç ve vatandaşların Yumurtalık kavşağının ilerisine geçmesine izin vermedi.

Bayrak astılar

Terör örgütü IŞİD, Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinin doğu bölgesindeki bir binaya da kendi bayrağını astı. 

Bazı Kürt gruplarla IŞİD arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın bölgede devam ediyor. Yaklaşık 3 haftadır Kobani'ye saldıran terör örgütünün, ilçenin doğu kesimindeki 4 katlı binanın çatısına kendi bayrağına astığı görüldü.

oop.jpg

Bu arada iki grup arasındaki şiddetli çatışmalar sınıra yakın mahallelerden de duyuluyor. 

Kobani'nin üst kesiminde ise PYD'ye ait bayrak görülüyor.

Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri devam ediyor.

Orgeneral Akar'dan sınır birliklerine ziyaret

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin'deki temaslarının ardından helikopterle geldiği Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ilk olarak 3. Hudut Tabur Komutanlığı'nda brifing aldı.

Daha sonra zırhlı araçla Mürşitpınar Mahallesi'nde sınırın sıfır noktasındaki birlikleri ziyaret eden Orgeneral Akar, bayramlaştığı askerlere baklava ikram etti. Hakim noktadan dürbünle Kobani'yi (Ayn el Arap) izleyen Akar'a, bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili bilgi verildi.

Zırhlı birliklerin konuşlandığı alana da geçen Akar, ardından Mürşitpınar Karakolu'nu ziyaret etti. 

Orgeneral Akar'a, 2. Ordu Komutanı Orgenaral Adem Huduti ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz da eşlik etti. 

Bu arada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün de Adana, Diyarbakır ve Batman'da askerlerle bayramlaştığı öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir