Işık: Almanya darbeci subayları iade etmeli

Milli Savunma Bakanı Işık, darbe girişiminden sonra 40 subayın Almanya’ya iltica talebinde bulunduğunu hatırlatarak, başvuruların değerlendirmeye alınmadan iade sürecinin gerçekleştirilmesini beklediklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Edirne'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, Almanya'ya iltica talebinde bulunmuş 40 subayın Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Işık, Almanya'nın FETÖ mensubu olduğu belirtilen askeri iade etmesi gerektiğini ifade ederek, "Sadece Yunanistan için değil tüm Avrupa için özellikle söylüyoruz. Terörle işbirliği yılanla çuvala girmektir. Bu 40 kişi iltica başvurusunda bulunmuş. Alman yargısının ve Alman makamlarının bunu çok dikkatli değerlendirmeleri ve kesinlikle iltica başvurularını kabul etmemeleri gerekiyor. Bu kabul edilemez, Türkiye'de darbeye teşebbüs etmiş bir yapının mensubu olduğu iddia edilen kişilerin Almanya tarafından himaye edilmesi, Almanya gibi Türkiye ile kültürel, sosyal, siyasi ilişkileri çok güçlü olan bir ülke için kesinlikle kabul edilemez. Bu çok önemli sonuçlar doğuracak bir durum olur. Bugün Türkiye yalnız bırakılırsa, yarın kendilerinin de yanlarında bulunacak ülke kalmayabilir. Almanya'dan beklentimiz bu iltica başvurularının kesinlikle değerlendirilmemesi ve şuanda Almanya'daki FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesinin sağlanması" dedi.

"Yunanistan'ı anlamak mümkün değil"

Yunanistan'ın darbeci askerleri iade etmeme kararını da eleştiren Bakan Işık, "Yunanistan'ın tavrını anlamak mümkün değil. Yunanistan NATO'da bizim müttefikimiz. Her şeyden öncede komşuyuz. Bugüne kadar da hiç bir teröristi, terör örgütünü mensubunu Türkiye'ye iade etmediler. Bu iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Teröriste müsaama eninde sonunda kendisine bedel ödetir. Yunanistan'ın bu konuyu değerlendirilmesi, yargı kararını yeniden gözden geçirmesi ve terör örgütü üyesi olduğu düşünülen kişilerin Türkiye'ye iadesinin bir an önce sağlanması gerekir" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir