Işık: Aramızda yanlış yapanlar olabilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 Aralık operasyonuna ilişkin "Aramızda yanlış iş yapanlar olabilir. Tarihin her döneminde olmuştur. Ama bunların bu bünyede barınma şansı yoktur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli AK Parti Başiskele İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Kocaeli AK Parti Başiskele İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Işık, Türkiye'nin artık demokrasi anlamında çok iyi bir noktaya geldiğini, vesayetlerin tek tek kaldırıldığını, askeri ihtilal ve post-modern darbe dönemlerinin çok gerilerde kaldığını söyledi.

Işık, İstanbul merkezli operasyona ilişkin ise "Biz, 'tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil' gelsin anlayışına sahip bir iktidarız. Biz, partimizi kurarken, bırakın yolsuzluğa karışmayı, 'bal tutan parmağını yalar' anlayışını bile reddetmiş bir kadroyuz. Aramızda yanlış iş yapanlar olabilir. Tarihin her döneminde olmuştur. Şimdi de olabilir. Ama bunların bu bünyede barınma şansı yoktur. Böyle bir iktidara, yolsuzluk perdesi altında operasyon yapmak, kimsenin haddi değildir, hakkı da değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Işık, operasyonun uygulayıcılarını gördüklerini, planlayıcılarının da kim olduğunu çok iyi bilerek, gerekli tedbirleri zamanında aldıklarını ve bu operasyonu da püskürttüklerini dile getirerek, bu işin sonunda kazananın Türkiye, ülke demokrasisi ve ekonomisi ile millet olacağını, operasyonu planlayanların ve uygulayanların ise kaybedeceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın "Kendi oğlum olsa, yolsuzluk yapanı evlatlıktan reddederim" sözlerini hatırlatan Işık, bu anlayışla yollarına devam ettiklerini belirterek, "Ama birilerinin Türkiye'ye operasyon çekilemeyeceğini en net ve açık şekilde görmeleri lazım. Bunu göstermenin yolu da yeri de 30 Mart'taki sandıktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir