İŞKUR bütün işsizlere dokunacak

İŞKUR Genel Müdürü Biçerli kurum olarak bütün işsizlere ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, kurum olarak bütün işsizlere ulaşmayı hedeflediklerin belirterek, "Dokunmadığınız işsiz sizin işsiziniz değildir. İŞKUR olarak bütün işsizlere dokunacağız" dedi.

Kurumun çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi veren Biçerli,  İŞKUR benzeri kurumların Almanya'da 110 bin, Fransa'da 46 bin kişiyi istihdam ettiğine dikkati çekti. Biçerli, İŞKUR'un personel sayısının ise 3 bin 189 olduğunu söyleyerek, personel sayısının artırılması için önümüzdeki dönemde personel takviyesine gideceklerini bildirdi.

Kurumun, eksikliklere rağmen faaliyet alanlarında önemli gelişmeler sağladığını dile getiren Biçerli, ocak ayı itibariyle kuruma kayıtlı işsiz sayının 1 milyon 326 bin 399, alınan açık işlerin 368 bin 636'ya ulaştığını belirten Biçerli, işe yerleştirme sayısının ise 2010 yılında 205 bin 231 olduğunu kaydetti. Yakın zamanda "mobil ofis" hizmetine başlayacaklarını anlatan Biçerli, böylece seyyar ofislerin vatandaşın ayağına kadar gideceğini vurguladı.

Danışmanlık faaliyetlerinin de öncelikli konular arasında bulunduğunu ifade eden Biçerli, "İş ve meslek danışmanlığı en büyük atılım alanımız olacak. Çünkü dokunamadığınız işsiz, sizin işsiziniz değildir. İŞKUR olarak bütün işsizlere dokunacağız. Bu konunun üzerine gideceğiz. Bunun yanında rastgele işe yerleştirme yerine uzun süreli işsizlere, kadınlara, istihdamında güçlük yaşanan guruplara öncelik vereceğiz" dedi.

Beyaz yakalı işsizlere ulaşılacak

Kurumun gelecekte de önemini koruması için vasıflı işsizlere ulaşılması gerektiğini vurgulayan Biçerli, her geçen gün artan eğitim düzeyini de göz önünde bulundurarak bu yıldan itibaren beyaz yakalı işsizlere yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti.

İşsizlik fonu

Biçerli, İşsizlik Sigortası Fonu konusunda, fonda para birikmesinin normal olduğunu ancak biriken paranın bazı kesimleri rahatsız ettiğini ileri sürdü.

Hükümetin fondan yararlanma süresi ve ödeme miktarı konularını da içeren bir çalışmasının olduğunu anlatan Biçerli, "Bu konuda bir çaba var. İşsizlik sigortası sistemine ilişkin bakanlığın bir çalışma yürüttüğünü biliyorum. Biz de bir noktada buna dahil olacağız" diye konuştu.

Fonun kullanımı konusunda cömert olmanın da iyi olmayacağını anlatan Biçerli, "Hükümetin bu konuda Torba Yasa'ya koyamadığı bir çalışması var" dedi.

"İşsizlik Sigortası Fon'u işverenlere peşkeş çekiliyor diye bir şey yok" diyen Biçerli, fondan işverenlere yönelik yapılan desteklerin istihdama hizmet ettiğini söyledi. Fonun karlılık düzeyinin iyi olduğu bilgisini veren Biçerli, "Fonda aşınma yok, kötü örnekleri dikkate alarak çarçur edilecek fikrine kapılmamak lazım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir