İspanya'dan 5 yıllık vize müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ile beş yıllık vize için mutabakata vardıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CORDOBA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ile iş adamları, akademisyenler ve sanatçılara beş yıllık çok girişli vize verilmesine ilişkin mutabakata varıldığını duyurdu.

Cordoba'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, "Bizim için çok çok önemli olan vize konusunda özellikle işadamlarımıza beş yıl içinde çok girişli vize konusunda aramızda mutabakat sağladık. Sadece işadamlarımız istifade etmeyecek, akademisyenlerimizin istifade etme imkanı olacak" dedi.

Sağlık sektöründe de yine müşterek bazı adımların karşılıklı olarak atılması hususunda mutabakatı olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, "Medeniyetler İttifakı içerisindeki birlikteliğimiz çok önemli. Bildiğiniz gibi 28-29 Mayıs tarihlerinde Brezilya'da Rio De Jenerio'da üçüncü zirveyi yapacağız. Orada tekrar birarada olacağız. Bu konuda da hemfikiriz. Dayanışma içindeyiz. Şu anda 115 ülkenin desteğine sahip bir Medeniyetler İttifakı girişimimiz var. Bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla bunu devam ettireceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir