İsrail, 20 adet F-35 alacak

Barak, Amerikan F-35 savaş uçaklarının alımını ilkesel olarak onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS - İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın ABD yapımı F-35 savaş uçaklarının alımını ilkesel olarak onayladığı bildirildi. 

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Barak'ın "söz konusu uçakların satın alınması konusunda İsrail Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Bakanlığının tavsiyelerini ilkesel olarak onayladığı" belirtildi.

Barak'ın sözlerine dayandırılan açıklamada, Lockheed Martin şirketinin ürettiği uçakların "İsrail'in havadaki üstünlüğünü ve bölgesinde teknolojik avantajını sürdürmesine vesile olacağı" kaydedildi.

İsrailli bir savunma yetkilisi, anlaşma uyarınca öncelikle 20 adet F-35 uçağının alınmasının planlandığını, uçakların 2015 ila 2017 yıllarında İsrail'e gelmesinin beklendiğini, anlaşmanın 2.75 milyar dolara mal olacağını söyledi. 

Yetkililer, İsrailli bakanlardan oluşan bir heyetin eylül ayının sonunda radara yakalanmama özelliğine sahip F-35'lerin alımıyla ilgili anlaşmaya son onayı vereceğini tahmin ediyor.

İsrail, uçağın geliştirilmesine yardım eden 8 uluslararası ortağın dışında F-35 savaş uçaklarını satın almak için anlaşma imzalayacak ilk yabancı ülke olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir