İşsizlikle mücadelede Danimarka model alınmalı

İnsan kaynakları danışma firması Randstad Holding NV, Danimarkada geliştirilen 'güvenceli esneklik' kavramının Türkiye'de uygulanması gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İnsan kaynakları danışma firması Randstad Holding NV'nin Türkiye Bürosu, Türkiye'de işsizlikle mücadele için, istihdam piyasalarının esnekleştirilmesinin en önemli adım olduğunu bildirdi.

Bürodan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de iş kanunu ile getirilen esnek çalışma yöntemlerinin yaygın bir uygulama alanı bulamadığı kaydedildi.

Özel istihdam bürolarının, "geçici istihdam" sağlaması ve bu yöntemleri yaygınlaştırmasının yasal olarak kısıtlanmış durumda olduğu ifade edilen açıklamada, özel istihdam bürolarının geçici istihdam faaliyetlerini yürütmesinin, iş gücü piyasasında esnek çalışma imkanlarının gelişmesine, iş gücüne aktif olarak katılmakta zorlanan kesimlerin iş gücü piyasasına girmesine, yeni istihdam yaratılmasına, kayıt dışı istihdam ve işsizlikle mücadele edilmesine çok büyük katkıda bulunacağı belirtildi.

Güvenceli esneklik ortamının yaratılması ve özel istihdam bürolarının desteklenmesinin AB'ye uyum sürecinin bir parçası olduğu kaydedilen açıklamada, "Danimarka tarafından geliştirilen 'güvenceli esneklik' kavramı Türkiye'de uygulanmalı. Türkiye'de işsizlikle mücadele için istihdam piyasalarının esnekleştirilmesi en önemli adım" ifadesi kullanıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir