İstanbul, Ankara ve Rotterdam'da protesto

Rotterdam ile Ankara'daki büyükelçilik ve İstanbul'daki başkonsolosluk önünde protestolar yaşandı. Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun giriş ve çıkışları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hollanda ile yaşanan diplamatik krizin ardından, Rotterdam ile Ankara'daki büyükelçilik ve İstanbul'daki başkonsolosluk önünde protestolar yaşandı.  Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tutumunun ardından vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile Hollanda'nın tutumunu protesto edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konsolosluk binasına 30 metre uzaklıkta bulunduklarını ancak polis tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin konsolosluğuna girişlerine izin verilmediğini söyledi.

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın programını takip etmek üzere Rotterdam'a giden bakanlık konvoyundaki bir araç ile TRT ve AA ekibinin bulunduğu araçtakilere kimlik kontrolü yaptı ve ülke dışına çıkarttı.

Hollanda'nın Türkiye temsilciliklerine giriş ve çıkışlar kapatıldı

Öte yandan diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun giriş ve çıkışları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Ayrıca Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarının evi ile Başkonsolosun konutu da aynı uygulamaya tabi tutuldu.

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının tutulduğu yerde toplanan Türk göstericileri için önlem aldı

Hollanda'daki havalimanında oturma eylemi

Bu arada MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Çetin'le yaptığı görüşmede, Çavuşoğlu'nun uçağı hangi havalimanına inecekse orada oturma eylemi düzenlenmesi kararı alındığı bildirildi.

MHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Bahçeli, Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Çetin'le görüştü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının inmesi planlanan havalimanında Hollanda'yı protesto etmek amacıyla Konfederasyon ve bağlı federasyonlarca, yasalara uygun olarak oturma eylemi yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Dışişleri: Hollanda büyükelçisi bir müddet dönmesinDışişleri: Hollanda büyükelçisi bir müddet dönmesin

İş dünyasından Hollanda'ya tepkiİş dünyasından Hollanda'ya tepki

Bu konularda ilginizi çekebilir