İstanbul bayrama hazır

Kurban Bayramı boyunca ulaşım yüzde 50 indirimli olacak ve Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara Kurban Bayramı süresince hizmet verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbullular 4 gün sürecek Kurban Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli yararlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara Kurban Bayramı süresince hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. 4 gün sürecek Kurban Bayramı dolayısıyla İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ve şehir hatları vapurları ile İstanbul Otobüs A.Ş. ve özel halk otobüsleri yüzde 50 hizmet verecek. İspark’a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar bayramın 1. ve 2. Günü ücretsiz hizmet verecek. Alınan önlemler çerçevesinde İstanbullular her türlü şikayetlerinin çözümü için Beyazmasa 153'ü arayabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara kurban bayramı süresince hizmet verecek. Buna göre, Ataşehir Kurban Satış ve Kesim Yeri, 900 küçükbaş bin 122 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek.

Başakşehir Kurban Satış ve Kesim Yeri ise bin 40 küçükbaş 2 bin 244 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 4 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek. Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Yeri ise 390 küçükbaş,  1470 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü; Sağlık, Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma, Atık Yönetimi, Park-Bahçeler ve Sosyal İdari İşler Müdürlükleri ve İSKİ Genel Müdürlüğü birimleriyle Bayram süresince koordineli olarak çalışacak.

Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikâyetleri değerlendirmek üzere Veteriner Hekim ve Zabıtadan oluşan 5 ekip görevlendirdi. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan Kaçak Kurban Yakalama Timleri kuruldu. Vatandaşlar şikâyetlerini 453 73 00 numaralı telefona yapabilecek. Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü; Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri Bayram öncesinden başlayarak vektörlerle mücadele etmek amacıyla kurban satış yerlerinin, Bayram süresince de Nöbetçi ekipler ile kurban satış ve kesim yerlerinin ilaçlamasını yapacak. itfaiye ekipleri ise her zaman olduğu gibi 24 saat görev başında olacak. Mezarlıklar Müdürlüğü; normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak. Bayram süresince mezarlıklarda dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir