İstanbul yeni yıla karla girecek

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen, İstanbul'da salı günü yağmur çarşamba ise kar yağışının beklendiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a 30 Aralık Salı gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının geleceğini belirterek, "Salı karla karışık yağmur, çarşamba ise kar bekliyoruz" dedi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul'a mevsimin ilk karı, salı günü düşecek. Aynı gün hava sıcaklığının en yüksek 5, en düşük 2 derece olması ve karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Kentte çarşamba günü ise yağışın kara dönüşeceği, sıcaklığın da bir dereceye düşeceği tahmin ediliyor. 

Şen yaptığı değerlendirmede, güney akımlı rüzgarlar nedeniyle pazartesi İstanbul'da sıcaklığın 10 derecenin üzerinde olmasının beklendiğini söyledi. 

Kentte salı gününden itibaren Trakya'dan gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkili olacağını dile getiren Şen, "Yağış Trakya'dan başlayacak. Aynı gün İstanbul'un kuzeybatısında da karla karışık yağmur var. Çarşamba günü ise kar yağışı var. Yılbaşında yüksek yerlerin beyazlama ihtimali yüksek. Yani salı karla karışık yağmur, çarşamba kar bekliyoruz" diye konuştu. 

Şen, yılbaşından itibaren bir hafta boyunca yağmur beklendiğini anlatarak, "Ayın 7'sine kadar kar yağışı olmayacak gibi. Ancak, bu tarihte Sibirya'dan yeni bir soğuk hava dalgasının gelmesi tahmin ediliyor. Bunun yağışa etkisini ondan sonra değerlendirebiliriz" ifadelerini kullandı. 

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi de muhtemel kar yağışına karşı önlemlerini aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir