İstanbul'da 105 bin sazan salındı

İstanbul'un su kaynaklarına 105 bin sazan bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'un su kaynaklarındaki sazan balığı sayısındaki azalmayı önlemek ve amatör balıkçılığı teşvik etmek için, çeşitli su kaynaklarına 105 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2012 yılı yatırım programında yer alan "Balıklandırma Projesi" gereğince, sazan sayısında büyük azalma görülen sulara pullu sazan balığı takviyesi yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Müdürlüğe bağlı Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde 2012 yılında üretilen 105 bin pullu sazan yavrusunu Beykoz, Çatalca, Silivri, Sultangazi ve Şile'de bulunan iç su kaynaklarına bıraktığı aktarıldı.

Açıklamada, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kasım Piral'ın, "Doğadaki ekolojik denge mutlaka korunmalı, insanlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Özellikle deniz, göl ve akarsularımızdaki balık türlerini, sıkı takibe almalıyız. Zira balıksız su, insansız şehre benzer. Biz İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bunun takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir