İstanbul'da 15 bin polisle operasyon

İstanbul'un 39 ilçesinde 15 binin üzerinde polisin katılımıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda ele geçirilen malzemeler emniyette sergilendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'un 39 ilçesinde yaklaşık 15 bin polisin katılımıyla yapılan geniş çaplı operasyonda ele geçirilen malzemelerin bir kısmı sergilendi. 

İstanbul polisinin gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen malzemeler Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde basın mensuplarına gösterildi. 

Emniyette sergilenen malzemeler arasında çok sayıda tabanca ile uzun namlulu silah ve bunlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, tombala makinesi, tombala topu, kaçak sigara, kaçak içki, sigara alma makineleri, büyük bıçak, para, plazma televizyon ile uyuşturucu madde ve çeşitli suç unsurları yer aldı. 

Operasyona, ilçe emniyet müdürlükleri ile Terör, İstihbarat, Organize Suçlar, Narkotik, Güvenlik, Asayiş, Önleyici Hizmetler, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Çocuk Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Güven ve Yunus timleri katılıyor. Bir polis helikopteri de havadan destek verdi.

Özellikle terör, asayiş ve narkotik konularında çalışma yürüten ekipler, organize suç örgütlerine yönelik de baskınlar gerçekleştirildi.

İlçelerde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlenirken, her ilçenin meydan ve merkezi noktalarında şüpheli görülen kişilerin GBT sorgusu, üst araması yapıldı, araçlar kontrol edildi.

Asayiş ekipleri ve Yunus timleri, Tarlabaşı'ndaki metruk binalarda arama yaptı. Narkotik köpeği "Polo" da metruk binalarda uyuşturucu madde aramalarına katıldı.

Tarlabaşı'nda ekiplerin kapısını "koçbaşı" ile kırarak girdiği bir binada, farklı miktarlarda extacy hap, eroin ve kokain ele geçirildi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir