İstanbul'da 3 gün yağış var

Vatandaşlara gerekli ikazları yaptıklarını kaydeden Vali Güler, kentte kar yağışının beklendiğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da önümüzdeki üç gün yağışlı hava beklediklerini belirterek, bütün birimlerin teyakkuz halinde olduğunu bildirdi.

Muammer Güler, İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 61. yılı dolayısıyla İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen panel öncesinde gazetecilerin kentteki olumsuz hava koşulları, yağış ve kar beklentisine yönelik tedbirlerin alınıp alınmadığı yönündeki sorularını yanıtladı.

Mevsim normallerine uygun hava koşullarının gelmeye başladığını belirten Güler, kurumların kış koşullarıyla ilgili gerekli tedbirleri çok önceden belirlediklerini dile getirdi.

Vali Güler, "Şu anda bütün birimler teyakkuz halinde. İstanbul Valiliği olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Afet Koordinasyon Merkezi, bütün kaymakamlıklar ile gerekli teması kurduk. Önümüzdeki üç gün kentte yağışlı bir hava var. Ama sel olabilecek tarzda büyük bir yağış beklemiyoruz. Ama bizim belirli kritik noktalarda tedbirlerimiz  sürecek" dedi.

Vatandaşlara gerekli ikazları yaptıklarını kaydeden Vali Güler, kentte kar yağışının da beklendiğini ifade etti.

Geçen yıl kente kar yağışının olmadığını, "mikropların kırılması, barajların dolması ve toprağın suya doyması" bakımından karın önemli olduğunu aktaran Vali Güler, kentte bu yıl yoğun bir kar yağışı olmasını umduklarını söyledi.

Trakya'ya ilk kar düştü

Kırklareli'nde bugün en düşük 3, en yüksek 5 derece olan hava sıcaklığının yarın -1 ile 2, pazar günü -3 ile 1 derece olmasının beklendiği bildirildi.

Karla karışık yağmur yağacağını ifade eden yetkililer, Türkiye ile Bulgaristan arasında kara sınır kapısı olan Demirköy'e mevsimin ilk karının düştüğünü kaydettiler.

Edirne'de de hava sıcaklığının düne göre 4 derece düştüğü, poyrazın etkili esmesi dolayısıyla hava sıcaklıklarının daha da düşeceği ifade edildi.

Yetkililer, kentte bugün en yüksek 5 derece olması beklenen hava sıcaklığının yarın en düşük 0, en yüksek 2, pazar günü en düşük -1, en yüksek 1 derece olacağını bildirerek, geceleri don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Öte yandan, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarın da etkili olması bekleniyor.