İstanbul'da 400 polisli "bonzai" operasyonu

Ümraniye'de bu sabah saatlerinde helikopter destekli 400 polisle operasyon yapıldı. Bonzai operasyonunda çok miktarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silahlar ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İstanbul Ümraniye'de sokak satıcılarına yönelik helikopter destekli 400 polisle düzenlenen operasyonda, çok miktarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silahlar ele geçirildi. 

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarlara Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile sokak satıcılarına yönelik helikopter destekli operasyon gerçekleştirdi. 

İlçe Polis Merkezi'nde toplanan 400 polisten oluşan ekip, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce'den operasyonun yapılacağı adresler ve yakalanacak şüpheliler hakkında bilgi aldıktan sonra yola çıktı. 

Topağacı ve Dumlupınar mahallelerinde tespit edilen 12 farklı adrese, çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri, narkotik köpekleri ve helikopter desteği ile eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 10'dan fazla şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde ve bahçelerde yapılan aramalarda çok miktarda "bonzai' olarak adlandırılan sentetik kannabinoid uyuşturucu maddesi, esrar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 3 ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, bir kuru sıkı tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda mermi elde edildi. Uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen bir miktar para ile şühelilere ait 3 otomobile el konuldu.  

Gözaltına alınan şüphelilerin otomobilleri ve evlerindeki gizli bölümler narkotik köpeklerince arandı. Gözaltına alınan bazı şüpheliler operasyonu görüntülemeye çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi. 

Şüpheliler, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürülüğü'ne götürüldü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir