İstanbul'da banka soygunu

Özel bir bankaya ait ATM'lere para yüklemesi yapan zırhlı nakil aracı yüzleri maskeli 3 kişi tarafından gasbedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kartal'da, bir bankanın otomatik para çekme makinelerine (ATM) para yüklemesi yapan zırhlı nakil aracı silahlı ve maskeli 3 kişi tarafından gasbedildi.

Alınan bilgiye göre, Uğur Mumcu Akşemsettin Caddesi'nde bulunan özel bir bankaya ait ATM'ye para yüklemesi yapan zırhlı aracın yanına gelen yüzleri maskeli ve silahlı 3 kişi, 2 güvenlik görevlisini silah zoruyla etkisiz hale getirerek darbetti. 

Başına silah kabzası ile vurarak yaraladıkları güvenlik görevlisi Mehmet Dikmen'i rehin alan şüpheliler diğer güvenlik görevlisi Özer Dağ'ın ellerini bağlayarak ATM'nin içine kilitledi. Şüpheliler daha sonra 34 FB 4465 plakalı zırhlı para nakil aracına binerek olay yerinden uzaklaştı.

Güvenlik görevlisi Dikmen'i olay yerinin bir kilometre uzağında bırakan şüpheliler, zırhlı para aracını Kartal Bağlantı yolu Şehit Aydın Çelik Caddesi'nde terk ederek, başka bir otomobille kaçtı.  

Olay ardından söz konusu ATM'nin yanına gelen polis ekipleri burada bulunan güvenlik görevlisi Özer Dağ'ı kurtardı. Başından yaralanan güvenlik görevlisi Dikmen ise Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Olay yeri inceleme ekipleri ATM'de inceleme yaparken, içinde 2 milyon liranın üzerinde para olduğu öne sürülen zırhlı nakil aracı da inceleme için Yakacık Polis Merkezi'ne getirildi. Para nakil aracının içinde bulunan özel şifreli kasadan para alınıp alınmadığının banka yetkilileri ile yapılacak inceleme sonrasında belirleneceği öğrenildi.

Polis kaçan 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.