İstanbul'da hırsızlık operasyonu

Şüphelilerin başta oto hırsızlığı olmak üzere, organize şekilde hırsızlık yaptıkları öne sürülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul'da 15 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen bir şebeke üyesi 6 kişi yakalandı.

Kadıköy, Üsküdar ve Pendik'te başta oto hırsızlığı olmak üzere, ev ve iş yerlerinden organize şekilde hırsızlık yapan bir şebeke olduğunu belirleyen İl Jandarma Komutanlığı timleri, konuyla ilgili araştırma başlattı.

Araştırma sonucu, Pendik'te hırsızlık yaptıkları anlaşılan şebeke üyeleri Savaş B, Ali Ekber K. ve Nevzat Ç, 4 gün önce Ümraniye'de çalıntı bir otomobille yakalandı. Bu kişilerin ifadesinden yola çıkan jandarma, şebeke mensupları Ercan B, Orhan B. ve Burhan B'yi de gözaltına aldı.

Bu kişilerden 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait fişekler, 2 tornavida, 3 çakı, 2 demir kesme makası, 2 otomobil, 2 kontak anahtarı,  2 çalıntı plaka, 1 duvar saati, 465 paket çeşitli markalarda sigara, 5 kilo 200 gram yüzük, künye ve bileklikten oluşan gümüş ziynet eşyası ele geçirildi.

Şüphelilerin, son 2 yılda özellikle kentin Anadolu yakasında 11 otomobil hırsızlığı, 3 iş yerinden hırsızlık, 1 evden hırsızlık ile 1 plaka hırsızlığına karıştıkları anlaşıldı.

Adli makamlara sevk edilen 6 şüpheliden Ercan B. ve Nevzat Ç'nin 13'er, Savaş B'nin 23, Orhan B'nin de 8 ayrı suçtan, güvenlik birimlerinde kaydı bulunduğu öğrenildi.