İstanbul'da ilk çeyrekte ofis kiraları yüzde 6.5 arttı

Esentepe, üst fiyat segmentinde metrekarede 43.38 dolar, alt fiyat segmentinde metrekarede 28.76 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge olma özelliğini devam ettirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Ofis Kira Endeksi'nde 2014 yılı ilk çeyrek verilerine göre, İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek döneme göre üst segmentte yüzde 6,16, alt segmentte ise yüzde 6,47 oranında artış yaşandı. 

AA muhabirinin Reidin Ofis Kira Endeksi 2014 ilk çeyrek sonuçlarından derlediği bilgiye göre, ofis kiralama işlemleri 2013 yılındaki hareketliliğini devam ettirdi. 19 ofis bölgesi içerisinde Esentepe, üst fiyat segmentinde metrekarede 43,38 dolar, alt fiyat segmentinde metrekarede 28,76 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge olma özelliğini devam ettirirken, Kavacık ise üst fiyat segmentinde metrekarede 15,14 dolar, alt  fiyat segmentinde 7,31 dolar ile en düşük kira değerine sahip bölge olarak raporda yer aldı. 

"Metro ağlarına yakın bölgeler rekabet yaratarak gelişime ivme katıyor" 

Reidin Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, 2014 yılı birinci çeyrek döneminin genel anlamda 2013'te yaşanan hareketliliğin devam ettiği bir dönem olarak göze çarptığını belirterek, değişik ölçeklerde ve bölgelerde kiralama işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

Vatandaş, 2009 birinci çeyrek başlangıçlı İstanbul Kira Değer Endeksi incelendiğinde, geçen 5 yıllık süreç içerisinde İstanbul geneli endeks değerinin üst fiyat segmentinde 112,70'e, alt fiyat segmentinde ise 118,41'e kadar ulaştığının görüldüğünü belirterek, şunları kaydetti: 

"Maslak, üst fiyat ofis segmentinde endeks değerinin en çok arttığı bölge konumunda. Alt fiyat ofis segmentinde son 5 yıllık süreçte en çok artışının ise Kozyatağı bölgesinde yaşandığını görüyoruz. Özellikle yeni gelişen metro ağlarına yakın bölgelerde kurulan yeni ofis bölgelerinin son dönemlerde İstanbul ofis pazarına dahil olmalarıyla birlikte genel anlamda rekabet yaratarak bölgesel bazda endeks gelişim dinamiklerine ayrı bir ivme katabileceklerini söyleyebiliriz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir