İstanbul'da şiddetli sağanak ve fırtına!

Fırtına ve sağanak İstanbul'u etkisi altına aldı. Trafik durma noktasına geldi; Atatürk Havalimanı'nda bir süre kalkışlar iptal edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AKOM'un dün akşam saatlerinden bu yana uyarısını yaptığı fırtına ve yağış İstanbul'da etkisini gösterdi. Önce kuvvetli fırtına İstanbul'un kuzey bölgelerinde etkisi altına aldı ardından sağanak yağış başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uydu ve meteorolojik radar verilerine göre, kentte beklenen sağanağın, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri'nin batı kesimleri ile Zeytinburnu'nda kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi. 

İlerleyen saatlerde kent genelinde etkili olması beklenen yağış için ekiplerin gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptığı hatırlatılan açıklamada, yağmurun başlamasıyla muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekiplerinin kritik noktalarda hazır bekletildiği kaydedildi.

İzmir'de sel kazası: 1 ölü

İzmir'de 16 yaşındaki bir genç yardım etmek isterken sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Boğaziçi Semtinde kaza yapan bir araca yardım etmek isteyen üç gençten 16 yaşındaki Ümit Özcan, tam bu sırada caddeden şiddetle akan sel suyuna kapılıp yardım etmek istediği aracın altına sıkıştı. Boğaziçi Caddesi numara 170 önündeki olayda talihsiz genç boğularak yaşamını yitirdi.  

İzmir'de kuvvetli yağış yer yer dolu şeklinde etkisini gösteriyor.   

Tekirdağ'da şiddetli yağış


dalgic_polis-001.jpg

Tekirdağ'da şiddetli yağış nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı, bir çok araç su birikintilerinde kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Köprübaşı mevkisinde kurulan pazar yerinde yağış nedeniyle oluşan su baskınları da pazar tezgahlarını sürükledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir