İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacı karşılandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin 15 günlük su ihtiyacının karşılandığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Feshane'de düzenlenen Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür Günleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçen haftalarda başlayan ve halen zaman zaman da devam eden afet ölçeğinde denilebilecek yağışlar nedeniyle sorunlar yaşandığına işaret eden Topbaş, "İstanbul'da geçmiş yıllarla mukayese ettiğimiz zaman maddi zararlar o kadar büyük değil, çok ciddi dere ıslahları yaptığımız için. Ancak kısa zamanda o kadar fazla yağış düşmekte ki, bunun telafisi, önüne geçilmesi çok zor. Büyükşehir Belediyesi olarak 3 bin civarındaki ekibimizle ve bin 200'den fazla araç gerecimizle arazideyiz. Muhtemel bölgelerde, sıkıntılı alanlarda konuşlanıldı" diye konuştu.

Topbaş, barajlardaki doluluk oranına ilişkin de şunları kaydetti: 

"Dün erken saatlerde yaptığımız toplantıda İSKİ'nin verilerine göre barajlardaki doluluk oranı 18,19. 2007'de yüzde 7'lere kadar düşmüştü baraj seviyesi. Dünden bu yana yağan yağmurla, Büyükçekmece havzasının ciddi yağmur aldığından, metrekareye 75 kilogram yağış düştüğünden bahsediliyor. İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacı karşılandı bilgisi var." 

Melen, Istrancalar ve Sakarya bölgelerindeki su seviyesinin de yükselmesiyle, şehrin su alımının da güçlendiğine vurgu yapan Topbaş, şunları söyledi:

"İstanbul'un günlük su tüketiminin hemen hemen yarısından fazlasını buralardaki yeni su pompalarıyla devam ettiriyoruz. Yağışlar havzalardaki buharlaşmayı, su kaybını önlüyor. İnşallah bir sıkıntı olmayacak, su problemi açısından. Günlük yaşamı etkiliyor, toplu ulaşım araçlarında insanlarımız tercihlerini yapıyor, bireysel araçlarda problem olabiliyor. Ulaşım sistemlerinde ciddi teyakkuz haline geçtiğimizi, hazırlıklar yaptığımızı ifade etmek isterim."

Bu konularda ilginizi çekebilir