İstanbul'un favorisi Serena Williams

Grand Slam turnuvalarında 15 kez şampiyon olan ABD'li Serena Williams, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda da altın madalya kazandı. Williams bu yıl Wimbledon ve ABD Açık'ta kupaya uzanan isim oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
İSTANBUL  - Teniste İstanbul'da yarın başlayacak TEB-BNP Paribas WTA Championships'te mücadele edecek ABD'li ünlü oyuncu Serena Williams, başarılı kariyeriyle dikkati çekiyor. Serena Williams, İstanbul'da da şampiyonluğun en büyük favorilerinden.
 
WTA dünya klasmanın 3. sırasında yer alan 1981 doğumlu ABD'li oyuncu, Grand Slam turnuvalarında teklerde 15 kez şampiyonluk kazandı. 4 farklı Grand Slam'i de kazanan ve bir kez de olimpiyat şampiyonu olan Serena Williams, Altın Kariyer Grand Slam'ini tamamlayarak, çok büyük bir başarıya imza attı.
 
Ünlü oyuncu, Grand Slam'de ayrıca çiftlerde 13, karışık çiftlerde de 2 kez mutlu sona ulaştı.
İlk olarak 1999 yılında Grand Slam turnuvalarında mücadele eden Serena Williams, ilk sezonunda Wimbledon'da şampiyonluk yaşadı. 2002 yılında Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık'ta, 2003 yılında Avustralya Açık ve Wimbledon'da, 2005 ve 2007 yıllarında Avustralya Açık'ta, 2008 yılında ABD Açık'ta, 2009 ve 2010 yıllarında da Avustralya Açık ve Wimbledon'da mutlu sona ulaşan Serena Williams, 2012 yılında da 2 Grand Slam kazanmayı bildi.
Bu sezon Avustralya Açık'ta 4. tur, Fransa Açık'ta da ilk turda elenen Serena, Wimbledon ve ABD Açık'ta ise kupayı evine götürdü.
 
2012 Londa Olimpiyat Oyunları'nda başarılı bir performans ortaya koyan Serena Williams, finalde karşılaştığı Rus oyuncu Maria Sharapova'yı 6-0 ve 6-1'lik setler sonucunda 2-0 mağlup ederek, altın madalya kazandı.
WTA tarafından yıl içinde gerçekleştirilen Charleston, Madrid ve Stanford turnuvalarını da birincilikle bitiren ABD'li oyuncu, bu sezon 5.3 milyon dolar para ödülü kazanırken, kariyerinde toplamda ise 40 milyon dolar ödülün sahibi oldu.
 
Maria Sharapova
[PAGE]
 
WTA dünya klasmanında 2. sırada bulunan 1987 doğumlu Rus tenisçi Maria Sharapova, Grand Slam turnuvalarında 4 kez mutlu sona ulaştı.
Dünyanın en ünlü raketlerinden olan Sharapova, 2004 sezonunda Wimbledon'da, 2006 sezonunda ABD Açık'ta ve 2008 sezonunda da Avustralya Açık'ta kupaya uzandı.
Grand Slam'de birçok defa final, yarı final ve çeyrek final gören Rus raket, bu sezon ise başarılı bir performans ortaya koydu.
Sezonun ilk turnuvası olan Avustralya Açık'ta final oynayan Sharapova, Fransa Açık'ta finalde İtalyan Sara Errani'yi yenerek kupanın sahibi oldu. Wimbledon'da 4. turda elenen Rus tenisçi, ABD Açık'ta ise yarı final gördü.
2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda finalde Serena Williams'a yenilerek gümüş madalyada kalan Sharapova, WTA'nın Stuttgard ve Roma turnuvalarını ise şampiyonlukla tamamladı.
Maria Sharapova, bu sezon 5.4 milyon dolar para ödülüne sahip olurken, kariyerinde toplamda ise 22 milyon dolar kazandı.
 
Victoria Azarenka
[PAGE]
 
1989 doğumlu Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, WTA dünya klasmanının zirvesinde yer alıyor.
Azarenka, 2006 yılından beri mücadele ettiği Grand Slam turnuvalarında ilk zaferini bu yıl elde etti. Kariyerinin en başarılı sezonunu geçiren Belaruslu oyuncu, yılın ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık'ta finalde Maria Sharapova'yı yenerek, şampiyon oldu. Bu sezon Fransa Açık'ta 4. turda elenen Azarenka, Wimbledon'da yarı final, ABD'de açıkta da final oynadı.
Grand Slam'lerde önceki yıllarda da 4 kez çeyrek final, bir kez de yarı final gören Victoria Azarenka, bu sezon Sidney, Doha, Indian Wells, Pekin ve Linz turnuvalarında kupayı kazanan isim oldu.
2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya elde eden Azarenka, bu yıl 6.9 milyon dolar para ödülünü kazanırken, kariyerinde toplamda 15.8 milyon dolar ödülün sahibi oldu.
 
Agnieszka Radwanska
[PAGE]
 
WTA dünya klasmanında 4. sırada yer alan 1989 doğumlu Polonyalı Agnieszka Radwanska'nın henüz bir Grand Slam zaferi bulunmuyor.
2006 yılından bu yana katıldığı Grand Slam turnuvalarında daha önce 4 kez çeyrek final oynayan Radwanska, en büyük başarısını bu sezon elde etti.
Bu sezon Avustralya Açık'ta çeyrek finale yükselen ve Fransa Açık'ta 3. turda elenen Polonyalı raket, finale yükseldiği Wimbledon'da Serena Williams'a boyun eğdi. Radwanska, ABD Açık'ta ise 4. turda elendi.
WTA tarafından bu sezon düzenlenen Dubai, Miami ve Brüksel turnuvalarını birincilikle bitiren Radwanska, bu yıl 3.4 milyon, kariyerinde toplamda ise 10.4 milyon dolar para ödülü kazandı.
 
Petra Kvitova
[PAGE]
 
Geçen yıl TEB-BNP Paribas WTA Championships'i kazanan 1990 doğumlu Çek oyuncu Petra Kvitova, 2008 yılından beri Grand Slam turnuvalarında mücadele ediyor.
Geçen yıl Wembledon'da kariyerinin ilk Grand Slam'ini kazanan Kvitova, bu sezon Avustralya Açık'ta ve Fransa Açık'ta yarı finale kadar yükselirken, Wimbledon'da çeyrek finalde, ABD Açık'ta da 4. turda elendi.
Sezon içindeki Montreal ve New Haven turnuvalarını kazanma başarısı gösteren Petra Kvitova, yıl boyunca 2 milyon dolar ödül kazanırken, kariyerinde toplamda da 8.3milyon dolar elde etti.
 
Angelique Kerber
[PAGE]
 
1988 doğumlu Alman oyuncu Angelique Kerber de Grand Slam'de henüz şampiyonluk yaşamadı.
2007 yılından bu yana Grand Slam turnuvalarında mücadele eden Kerber, geçen yıl ABD Açık'ta yarı final oynadı. Alman raket, bu yıl Avustralya Açık'ta 3. turda elenirken, Fransa Açık'ta çeyrek final, Wimbledon'da yarı finale kadar yükseldi. ABD Açık'ta 4. turda elenen Angelique Kerber, WTA'nın Paris ve Kopenhag turnuvalarını kazanma başarısı gösterdi.
Bu yıl 1.8 milyon dolar para ödülü kazanan Alman oyuncu, kariyerinde toplamda ise 3.1 milyon doların sahibi oldu.
 
Li Na
[PAGE]
 
1982 doğumlu Çinli oyuncu Li Na, Grand Slam turnuvalarında bu yıl kötü bir performans sergiledi.
Geçen yıl Fransa Açık'ta zafere ulaşarak, teklerde Grand Slam kazanan ilk Asyalı olarak tarihe geçen Li Na, bu sezon Avustralya Açık ve Fransa Açık'ta 4. tur, Wimbledon'da 3., ABD Açık'ta da 2. turda elendi.
Li Na, 2005 sezonunda başladığı Grand Slam kariyerinde daha önce bir kez final, bir kez yarı final ve 3 kez de çeyrek final oynadı.
Bu sezon WTA'nın Cincinnati turnuvasını kazanan Çinli oyuncu, yıl içinde 1.6 milyon dolar, kariyerinde toplamda ise 8.7 milyon dolar para ödülünün sahibi oldu.
 
Sara Errani
[PAGE]
 
1987 doğumlu İtalyan oyuncu Sara Errani, Grand Slam turnuvalarındaki en önemli başarıları bu yıl elde etti.
Avustralya Açık'ta çeyrek finale yükselen İtalyan oyuncu, Fransa Açık'ı finalde kaybetti. Wembledon'da 3. turda elenen Errani, ABD Açık'ta ise yarı final oynama başarısı gösterdi.
Bu sezon Acopulco, Barcelona, Budapeşte ve Palermo turnuvalarında şampiyon olan Sara Errani, sezon içinde 2.8 milyon, kariyerinde toplamda da 4.5 milyon dolar para ödülü kazandı.
Sara Errani, vatandaşı Roberta Vinci ile birlikte TEB-BNP Paribas WTA Championships'te çiftlerde de mücadele edecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir