İşte Türkiye’nin ilk özgün helikopteri

Yerli helikopter projesi kapsamında TUSAŞ tarafından yapımına başlanan "Özgün Helikopter"in ön tasarım görüntüleri düzenlenen toplantıyla paylaşıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ-TAI tarafından geliştirme çalışmaları süren ve Türkiye’nin geliştirdiği en kompleks insanlı hava aracı olacak olan “özgün helikopter”in dış görünüşü ilk kez detaylı olarak kamuoyuyla paylaşıldı.

OSTİM Savunma Sanayii Kümesi, SSM ve TAI ile birlikte tasarım çalışması devam eden “Özgün Helikopter” projesinde yapılabilecekler konusunda bilgi paylaşımı toplantısı yaptı. Burada konuşan SSM Helikopter Dairesi Başkanı Köksal Liman, özgün helikopterin 2-12 kişilik, çift motorlu ve yüksek irtifa-sıcak havada görev yapacak, geniş kapsamlı kullanım alanı olacak şekilde tasarlandığını belirtti. 5 ton sınıfındaki sivil araç, askeri alanda eğitim ve kurtarma, sivil alanda VİP, ambulans, trafik kontrol gibi amaçlar için kullanılacak.

SSM sunumunda, daha önce konsept çizimleri basına yansıyan Türk tasarımı özgün helikopterin ilk kez detaylı olarak şeklinin göründüğü bir animasyon da yayınlandı.

58-003.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir