İstihdam reformları görüşmeleri uzattı

AB ve IMF yetkilileri Yunanistan'da yaptığı temasları uzattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinden oluşan heyet, Yunanistan'da yaptığı temasları uzattı. 

Medyada çıkan haberlere göre ise görüşmelerin uzamasına istihdam piyasasındaki reformlar üzerindeki anlaşmazlık sebep oldu.

Yunanistan hükümet sözcüsü Yorgo Petalotis yaptığı açıklamada, "görüşmelerin beklendiği gibi zorlu geçtiğini, ülkesinin pozisyonunun belli olduğunu" söyledi. Yunanistan'ın, AB ve IMF'den aldığı yardımın 9 milyar Euroluk üçüncü dilimini gelecek ay resmen onaylandıktan sonra alacağını belirten Petalotis, 15 milyar Euro tutarındaki dördüncü dilimin de verileceğinden emin olduklarını kaydetti.

Yunan yetkililer, görüşmelerin bir günlük uzamasına "teknik sebeplerin" yol açtığını söylerken, medyada çıkan haberlere göre ise görüşmelerin uzamasına istihdam piyasasındaki reformlar üzerindeki anlaşmazlık sebep oldu.

Maliye Bakanı Yorgo Papakonstantinou, görüşmelerde bir pürüzün söz konusu olmadığını, görüşmelerin istihdam piyasası ve zarar eden kamu işletmelerini kapsayan yapısal reformlara odaklandığını belirtti.

Yunanistan, AB ve IMF'nin desteğiyle hazırlanan 110 milyar Euro tutarındaki yardım paketinden şimdiye kadar 29 milyar Euro aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir