İstihdama dev destek

Türk Telekom Grubu şirketlerinden AssisTT'in Erzincan'daki çağrı merkezi bin 200 kişiye iş kapısı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZİNCAN  - Türk Telekom Grubu şirketlerinden AssisTT'in Türk Telekom Bilişim Merkezi bünyesinde kurduğu yeni çağrı merkezi bin 200 çalışan kapasitesi ve yaratacağı yeni iş olanakları ile bölge istihdamına önemli bir destek sağlayacak.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom'un müşteri hizmetleri ve çağrı merkezi şirketi AssisTT’in yeni çağrı merkezi kompleksi ve Türk Telekom Bilişim Merkezi Erzincan’da hizmete girdi.

AssisTT’in Erzincan’daki yeni çağrı merkezi bin 200 çalışan kapasitesi ile bölgenin istihdamına önemli bir katkı sağlayacak. Merkezde bugün 591 asistan, 18 kişilik eğitim ve yönetim kadrosu olmak üzere 609 kişi görev yapıyor. Yeni alımlarla birlikte bu rakamın Temmuz ayında 800’e ulaşması hedefleniyor. Türkiye genelindeki 34 bine yakın çalışanı ile Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan şirketi olma özelliği taşıyan Türk Telekom Grubu, özellikle Doğu ve Güney Doğu illerinde yarattığı yeni iş olanakları ile bu alandaki gelişime önemli bir katkı sağlıyor. Türk Telekom’un bu bölgelerdeki toplam çalışan sayısı 2 bin 770 kişiye ulaşıyor.

Bölgenin bilişim üssü

Türk Telekom Bilişim Merkezi içinde yer alan AssisTT çağrı merkezi kapladığı 6 bin 920 metrekarelik alanla adeta bölgenin bilişim üssünü oluşturuyor. İçinde açık ofis alanlarının, eğitim, toplantı ve konferans salonlarının da yer aldığı dev tesis, güçlü teknoloji altyapısı ile Gelen Çağrı, Dışarı Giden Çağrı, SMS, elektronik posta, faks, Videofon ve IVR olmak üzere yedi kanaldan hizmet verecek. AssisTT Erzincan’da Türk Telekom, TTNET, Ulaştırma Bakanlığı, THY, KOSGEB, 11818 ve Avea’ya hizmet sunacak.

Çalışanların yüzde 42’sini kadınlar oluşturuyor

AssisTT’in Erzincan çağrı merkezi bölgenin istihdamına da önemli bir katkı sağlayacak. 839 oturma kapasiteli çağrı merkezinin, çalışanlarının yüzde 42’sini kadınlar oluşturuyor. Bu özelliği ile merkez, bölgede özellikle kadın istihdamının desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Türk Telekom Bilişim Merkezi ve AssisTT çağrı merkezi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir’in yanı sıra, Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Türk Telekom Regülasyon ve Destek Hizmetleri Başkanı Şükrü Kutlu, AssisTT Genel Müdürü Adil Zembat ve Türk Telekom yöneticilerinin katıldığı bir törenle açıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir