İtalya vizesi randevu gerektirmeyecek

İtalya Büyükelçiliği'nden yapılan duyuruya göre uygulama, 17 Kasım 2008'den itibaren başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, 17 Kasım 2008'den itibaren, randevu gerektirmeyen yeni bir uygulamadan yararlanabilecekler.

İtalya Büyükelçiliğinden yapılan duyuruda, IDATA adlı firma tarafından başlatılacak uygulamada, firma, bilgilendirme, vize taleplerinin kabulü ile neticelendirilmiş taleplerin iade edilmesi hizmetleri sunacak.

Detaylı bilgilerin IDATA firmasının www.idata.com.tr web adresinden temin edilebileceği belirtilen duyuruda, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğuna ve İzmir Konsolosluğuna da bu firmanın Ankara bürosunun hizmet vereceği belirtildi.

Doğrudan İtalya Büyükelçiliğine başvurmak isteyen vatandaşlar için ise büyükelçiliğin vize bölümünün, salı ve perşembe olmak üzere haftada iki gün 09.00-10.15 saatleri arasında randevuyla başvuru kabul edeceği belirtildi. Randevuların, pazartesi-cuma 09.00-11.00 ve 15.00-16.00 saatleri arasında hizmet verecek olan (0312) 427 44 16 nolu telefondan temin edilebileceği ifade edildi.

Duyuruda ayrıca, başvuruların doğrudan büyükelçiliğe yapılması durumunda vize harçlarının (Schengen vize harcı 120 YTL, ulusal vize harcı 150 YTL olmak üzere) nakit olarak başvuru anında yatırılacağı bildirildi ve vize harçlarının artık İtalya Büyükelçiliğinin banka hesap numarasına yatırılmayacağı açıklandı.

Paris Caddesi No: 36/2 adresinde pazartesi-cuma günleri 08.30-16.30 saatleri arasında hizmet veren IDATA firmasının Ankara bürosuna, 0312 4684205 (06) numaralı telefon ve 0312 4684207 numaralı faksla ulaşılabilecek.

ABD  "2010 Çeşitlilik Vize Kurası" kayıtları

Öte yandan, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "2010 Çeşitlilik Vize Kurası" kayıtlarının 3 Ekimde başladığını ve 1 Aralık 2008'e kadar devam edeceğini duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, ABD'ye daha fazla ırksal ve etnik çeşitlilik getirmek için tasarlanan bu programla, geleneksel olarak ABD'ye göçün az olduğu ülkelerin vatandaşlarına göçmen vizesi verildiği belirtildi.

Kuraya katılmak isteyenlerin, kayıt dönemi sırasında "www.dvlottery.state.gov" web adresinden elektronik kayıt yaptırmaları gerektiği ve kaydın ücretsiz olduğu bildirildi. Ayrıca başvuru sahiplerinin sadece bir kez giriş yapmasının, eşlerinin ve 21 yaşından küçük evli olmayan tüm çocuklarının adlarını belirtmesinin zorunlu olduğunun altı çizildi.

Büyükelçilik açıklamasında, Çeşitlilik Vize Kurasına kayıt yaptırmadan önce, başvuru sahiplerine çeşitlilik vizesi için uygun olup olmadıklarını kesinleştirmek için www.dvlottery.state.gov adresinde belirtilen yönergeleri okumaları tavsiye edildi. Başvuru sahiplerinin lise veya dengi bir eğitim görmüş veya son beş yıl içinde en az iki yıl eğitim görmüş ya da deneyim gerektiren bir işte en az iki yıl çalışmış olmaları gerektiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu yıl 50 bin çeşitlilik vizesi vermeyi planlıyor.