İzmir'deki patlamada yaralı sayısı 16

Konak'ta park halindeki otomobil havaya uçtu; 3'ü asker ile 7'si polis olmak üzere 16 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının, polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin Yeşillik Caddesi'nden geçtiği sırada patlatılması sonucu 3'ü asker ile 7'si polis olmak üzere 16 kişi yaralandı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Kıraç, "Üzücü bir olay. Patlama olay yerine bırakılan sahipsiz bir arabada meydana geldi. Patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz"dedi.

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis başka patlayıcı olabileceği ihtimalini değerlendirerek, özel eğitilmiş köpeklerle çevrede arama yaptı.

Yaralılar tedavi altında

İzmir Valiliği'nden alınan bilgiye göre, patlamada ağır yaralanan asker Hüseyin Arısoy, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı. Arısoy'un hayati tehlikesinin halen devam ettiği bildirildi. Aynı hastanede tedavi edilen Doğan Özden'in ise genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

Albay Ahmet Kılınç, polis memurları Niyazi Suna, Ali Ermil, Kenan Selçuk, Murat Bekirgül, Hakan Baburhan, Abbas Kalender, Sacit Kaskatı ve Hüseyin Kirazdiken ile diğer yaralılar Ayşe Yenidoğan, Özgül Yenidoğan, Ramiz Yenidoğan, Göksu Gezer ve Mehmet Ali Yarar'ın durumlarının hafif olduğu, tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Bakan Yıldırım, olay yerinde

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada, kırsal kesimde hareket kabiliyeti kalmayan terör örgütünün, son dönemde eylemlerini şehirlerde alçakça sürdürdüğünü ifade etti.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Bozyaka'daki İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaralıları ziyaret eden Binali Yıldırım,  yaralıların durumunun iyi olduğunu ve doktorların gerekli müdahaleleri yaptığını söyledi.

Yıldırım, "Son zamanlarda büyük şehirlerde bu tip terör saldırıları, uzaktan kumanda elektronik telsiz telefon gibi cihazlar kullanılarak yapılıyor. Bu terör eylemlerinde önemli bir gelişme. Bu tür düzeneklerin patlatılmadan nasıl etkisiz hale getirilebilir konusunda çalışma başlatılması yönünde talimatını vermiştik. Telekomünikasyon şirketleriyle Bakanlığımız bu konuda çalışma içinde" şeklinde konuştu.