JTI, Global Eğitim Merkezi'ni açtı

Açılış töreninde konuşma yapan Şirket İcra Kurulu Üyesi Bill Schulz, krize rağmen eğitim merkezine 20 milyon doları aşan yatırım yaptıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORBALI – JTI'ın dünya genelindeki personelinin üretim süreçleriyle ilgili eğitim alacağı Global Eğitim Merkezi, şirketin Torbalı ilçesindeki fabrikası bünyesinde açıldı.

Açılış töreninde video konferans yoluyla konuşma yapan Şirket İcra Kurulu Üyesi Bill Schulz, krize rağmen eğitim merkezine 20 milyon doları aşan yatırım yaptıklarını belirtti.

JTI'ın global alanda yeni üretim teknolojilerine geçişi sonrası yeni jenerasyon makinelerin kullanımı konusunda ortaya çıkan eğitim ihtiyacını karşılamak üzere kurulan JTI Global Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Törene İzlanda'daki yanardağ patlaması sonucu hava trafiğinde aksama nedeniyle Şirket İcra Kurulu Üyesi ve Global Tedarik Zinciri Kıdemli Başkan Yardımcısı Bill Schulz katılamadı.

Törende video konferans yöntemiyle bir konuşma yapan Schulz, Torbalı'nın JTI için çok önemli bir fabrika olduğunu, burada fiziki yatırımın yanında insan kaynağına büyük yatırımların yapıldığını, bunun sonucu olarak da ihracat yapılan ülkelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.

Torbalı'daki tesisin üretimde yeni uygulamaları geliştirdiğini, ardından dünyadaki diğer fabrikaların bunu takip ettiğine dikkati çeken Schulz, JTI'ın dünya genelindeki faaliyetleri içinde Torbalı'dan yetişme bir çok çalışanın görev yaptığını kaydetti. Schulz, dünya genelinde 20'si Global Yönetim Merkezi konumundaki Cenevre'de olmak üzere toplam 50 çalışanın görev yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Global Eğitim Merkezi'nin yerini seçmek hiç zor olmadı. Torbalı çok mantıklı bir seçim oldu. Bu merkezin uzmanları ve eğitimcilerinin neredeyse hepsi zaten Torbalı'dan yetişme.

Tüm sektörleri etkileyen ekonomik krize rağmen Global Eğitim Merkezi'ne 20 milyon doları aşkın yatırım yaptık. Bu da insan kaynağına ve geleceğe olan güvenimizi gösteriyor."

Merkezin kapasitesi her yıl yüzde 15 artırılacak

JTI Üretim Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Ebru Ersin ise eğitim merkezi için Türkiye'nin seçilmesinin kendileri için heyecan verici olduğunu, bu seçimin Türk çalışanlarına olan güvenin göstergesi olduğunu belirtti.

Ersin, "JTI'daki üretim süreçlerinin geleceğini şekillendirecek kişilerin JTI Türkiye bünyesinde bulunması ve bu eğitimlerin Türk eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek olması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır" diye konuştu.

JTI Türkiye olarak 2 bin kişiye istihdam sağladıklarını, kuruluşlarından bu yana 600 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, her yıl 100 milyon doları aşan ihracatlarının bulunduğunu belirterek Torbalı fabrikasının dünya genelindeki JTI fabrikaları içinde ihracat merkezi olarak konumlandığını, 5 lider üretim üssünden biri olarak Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin merkezi konumunda olduğunu dile getirdi.

Bünyesinde 6 Türk eğitmenin bulunduğu Global Eğitim Merkezi'nde 2010 yılı içinde kişi başına 11 bin saat eğitim verilmesi, merkezin kapasitesini 5 yıllık süreçte her yıl yüzde 15 artırması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir