Kaçan kurbanlık boğa 3 saatte yakalandı

Konya'da kaçan kurbanlık boğa kendisini yakalamaya çalışan görevliyi yaraladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Konya'da kesim yapılmak istenirken kaçan ve 3 saat sonra yakalanabilen boğa, bir kişiyi yaraladı. Uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirilen boğa, kaldırımda kesildi.

Merkez Karatay ilçesi Büsan Sanayi'nde kesilmek istenen bir boğa kaçtı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan boğa, kendisini yakalamaya çalışan bir belediye görevlisini de yaraladı.

Merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi'nde 3 saatlik kovalamacanın ardından güçlükle kıstırılan boğa, uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirildikten sonra kaldırımda kesildi.

İpinden kurtuldu, boğa timleri yakaladı

Ankara'da Keçiören'de de Mehmet Ali Kaya'ya ait boğa, Ufuktepe Kanuni Mahallesi'nde ipini koparıp sahibinin elinden kurtuldu. İpi tutmak isteyen sahibini bir süre sürükleyen boğa, önüne çıkan bir kadına vurdu.

Vatandaşların tüm çabasına rağmen yakalayamadığı boğa, Osmangazi Mahallesi Bölük Caddesi'ndeki bir binanın önünde Keçiören Belediyesi ekiplerince sıkıştırıldı.Ekiplerin 2 uyuşturucu iğne ile vurduğu boğa, buna rağmen bir süre daha kaçtıktan sonra Bademlik Baruthane Sokak'da yakalandı.

Keçiören 1162. Sokak'ta ise sahiplerinin yanaşamadığı boğa ekiplerin müdahalesi sırasında ipini koparıp kaçtı.

Belediye ekipleri Elmalı Sokak'ta sıkıştırdıkları boğayı bir iple elektrik direğine bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra kurban etmeyi başardı.

Kurbanın altında kalan kasap öldü

Öte yandan Çorum'da özel bir kurum tarafından Çepni Mahallesi'ndeki Hıdırlık mevkisine raylı sistemle hayvan kesim yeri oluşturuldu. Hayvan kesmek için, yaklaşık 5 metre yükseklikteki raylı sisteme çıkan kasap Murat Yıldız (31), sistemin çökmesi üzerine kesilmiş hayvanlarla birlikte yere düştü. Hayvanların altında kalan Yıldız, olay yerinde hayatını kaybetti.

Yıldız'ın cenazesi Çorum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir