Kadıköy Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu

Kadıköy Belediyesi'nde yapılan operasyonlar sonrası gözaltına alınanlar ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kadıköy Belediyesi'ne yönelik bu sabah operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda Kadıköy Belediye Başkan yardımcısı Mustafa D.'nin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. 10 kişinin Kadıköy Belediyesi Destek ve Ruhsat Şubelerinin çalışanları, 8 kişinin de ihalelere katılan firma temsilcisi olduğu belirtildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete getirildi.

Bu arada Kadıköy Belediyesi operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada uzun süredir CHP'li belediyelere yapılan "itibarsızlaştırma" operasyonlarının, Avcılar ve Büyükçekmece belediyelerinden sonra Kadıköy belediyesine de uygulandığı savunuldu.

Açıklamada, "Bu sabah saat 06.30'da bir belediye başkan yardımcımız, 2 müdür ve 4 çalışanımız, evlerinde yapılan aramalardan sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülmüşlerdir." denildi.

Belediyeden, konunun anlaşılmasından sonra bir açıklama yapılacağı da bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir