Kalkınma Bakanı Yılmaz İran'a gidecek

Yılmaz, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon toplantısına katılmak için 15-17 Nisan tarihlerinde İran'ın Başkenti Tahran'ı ziyaret edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısına katılmak üzere İran'a gidecek.

Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanlığını yapan Yılmaz, Türkiye-İran KEK 24'üncü dönem toplantısı için 15-17 Nisan 2014 tarihlerinde özel sektör temsilcilerinin de yer aldığı kafileyle İran’ın Başkenti Tahran'ı ziyaret edecek.

Toplantıda, İran tarafını ise İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Sayın Mahmud Vaizi temsil edecek. Türkiye-İran İş Forumunun açılışını da yapacak Yılmaz ve Vaizi'ye,  Türk-İran İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Ali Osman Ulusoy ve İran Tarafı Başkanı Rıza Kami de eşlik edecek.

Türkiye-İran KEK toplantısı çerçevesinde iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin değerlendirildiği bir mutabakat zaptı imzalanacak. Toplantıda, başta ticaret, ulaştırma, sanayi, gümrükler ve yatırımlar olmak üzere, özel sektör kuruluşları arasında işbirliği, uluslararası alanda işbirliği, ihracat alanında teknik işbirliği, standardizasyon, radyo ve televizyon, enerji, tarım, çevre, çalışma ve sosyal güvenlik konuları ele alınacak.

Bakan Yılmaz'ın ziyaret kapsamında, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başta olmak üzere, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran Sanayi, Ticaret ve Madenler Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade ve İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir