Kalkınma Bankası kredi hacmini yüzde 50 artıracak

Türkiye Kalkınma Bankası’nın 2009 yılı Hesap Dönemine ilişkin Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Türkiye Kalkınma Bankası’nın 2009 yılı Hesap Dönemine ilişkin 27'inci Olağan Genel Kurulu’nda görev süresi dolan Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tokaç yeniden seçilirken, boş olan Denetim Kurulu Üyeliğine Davut Karataş seçildi.

Türkiye Kalkınma Bankası’nın 2009 yılı Hesap Dönemine ilişkin Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan genel kurulda Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Abdullah Çelik’in konuşmasıyla başlayan Genel Kurula gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam edildi.

Banka Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ibra edilirken, görev süresi dolan Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tokaç yeniden seçildi. Boş olan Denetim Kurulu Üyeliğine ise Davut Karataş seçildi.

 

Kredi hacmini yüzde 50 oranında artırılacak

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. (TKB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullah Çelik, Bankanın 2009 yılını 25 milyon 579 bin 242 lira net dönem karı ile kapattığını ve bu karın 5 milyon 115 bin 800 bin lirasının 1. temettü olarak dağıtıldığını bildirdi.

TKB Genel Müdürü Çelik, bankanın 2010 yılında kredi hacmini yüzde 50 oranında artıracak şekilde, Banka tarihinde görülmemiş önemli hedefler belirlediğini kaydetti.

2008 yılından itibaren toptan bankacılık uygulamalarına ağırlık vermiş durumda bulunduklarını hatırlatan Çelik, toptan bankacılık uygulamasının, uygun maliyetli fon temin edebilme avantajına sahip olan TKB'nin, yaygın şube ağı olan ticari bankaları dağıtım kanalı olarak kullanarak, uygun vade ve faiz oranlarıyla hızlı bir şekilde KOBİ'lere ulaştırmasını mümkün kılması nedeniyle, stratejik hedeflerine uyumluluk gösterdiğini söyledi.

Genel Kurulda, Bankanın bilanço ve gelir tabloları ibra edildi. Ayrıca, boş bulunan Denetim Kurulu üyeliğine Davut Karataş, 3 yıllık görev süresi dolan Hakan Tokaç da Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden atandı.

Genel Kurulda Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin ücreti uhdesinde kamu görevi bulunmayan kişiler için 5 bin 750 lira, kamu görevi bulunanlar için 3 bin lira, Denetim Kurulu üyelerinin ücretleri de 2 bin 250 lira olarak belirlendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir