Kamu kurumları, KOBİ'ler için el ele veriyor

DPT Müsteşarlığı, Kalkınma Ajansları ve KOSGEB arasındaki işbirliği protokolü bugün Ankara'da imzalanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) için işbirliği yapıyor.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün  katılımıyla DPT Müsteşarlığı, Kalkınma Ajansları ve KOSGEB arasında KOBİ'lerin geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü bugün Ankara'da düzenlenecek törenle imzalanacak.

KOSGEB ve Kalkınma Ajanslarının eş güdüm ve sinerji oluşturacak şekilde birlikte hareket etmeleri amacıyla hazırlanan KOBİ Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Kalkınma Ajansları ve DPT Müsteşarlığı arasında işbirliğine yönelik çerçeve protokolüyle bölgesel gelişmeye ve KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirmeye yönelik çalışmaların daha hızlı, etkin ve verimli olması amaçlanıyor.

Protokolle, KOSGEB ve Kalkınma Ajanslarının yeni destek programları çalışmalarında etkin bilgi paylaşımında bulunmaları, desteklerde mükerrerliğin önlenmesi, tamamlayıcılığın gözetilmesi ve verilecek desteklerin değerlendirme sürecinde faydalanıcıların durum tespitlerinin sağlıklı yapılması amacıyla veri tabanlarının paylaşımı, proje ve programlar hakkında ortak tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yapılması hedefleniyor.

Bu protokolle ayrıca kredi garanti ve risk sermayesi uygulamalarını da içerebilecek muhtelif KOBİ finansman modellerinin geliştirilmesi, destek programları ve projeler bazında birlikte etki analizi çalışmaları yapılması, Ortak fon oluşturma, oluşturulacak fonların ortak yönetimi ve karşılıklı kaynak transferi yapılması da öngörülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir