Kamyon talebi, istihdama kapı açtı

Mercedes-Benz Türk, yüksek talep beklediği kamyon üretimi için Aksaray fabrikasına 300 kişi daha alıyor. Mayısta da 180 kişi alınmıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aksaray Fabrikası'nda mayıs ayında 180 kişiyi işe alan Mercedes-Benz Türk, yılın ikinci yarısında yüksek talep beklediği kamyon üretimi için 300 kişi daha istihdam etmeyi planlıyor.

Bu yılın ilk yarısında yurtiçi otomotiv pazarında çok olumlu gelişmeler kaydedildiğini belirten Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, üretimin 2009'un ilk yarısına göre yüzde 40 oranında artış gösterdiğini söyledi. İhracat pazarlarında ise talep yoğunluğunun, ürün grubuna göre farklılıklar gösterdiğini belirten Kurz, bu çerçevede 2009'a göre otobüse olan talebin zayıfladığını, kamyona olan talepte ise iyileşme sürecinin başladığı değerlendirmesinde bulundu.

"Olumlu gelişmenin sürmesini bekliyoruz"

Yurtiçinde belediye otobüsü satışları dışında yaşanan olumlu gelişmenin, 2010'un ikinci yarısında da sürmesini ve yıl sonu itibariyle 2008 yılı üretim seviyesine ulaşılmasını beklediklerini dile getiren Kurz, "Öte yandan kamyon ihracatında artış beklenirken otobüs ihracatında zor sürecin devamından hareket ediyoruz" dedi.

2010'un ilk altı ayında Mercedes-Benz Türk'ün, üretim ve satışlarında da olumlu gelişmeler gerçekleştirildiğini açıklayan Kurz, "Kamyon satışlarını 2009'un ilk yarısına göre yüzde 62 oranında artıran şirketimiz, 6 ton ve üzeri kamyon pazarında yüzde 38'lik bir rekor paya ulaştı. Şehirlerarası otobüslerde Mercedes-Benz'in pazar payı yüzde 61'e yükseldi. Otomobil satışlarında 2009'da başlayan olumlu seyir, 2010 yılında da sürdü ve Mercedes-Benz kendi kategorisinde yüzde 12'lik bir pazar payı elde etti. Hafif ticari araç satışlarımızdaki olumlu gelişmeler sonucunda da yüzde 6.5'lik pazar payına ulaştık" dedi.

Kamyon satışları 180 kişiye istihdam sağladı

2010 yılının sonu itibariyle otobüs üretim hacminin, 2009 yılı seviyesinde gerçekleşmesini, kamyon üretiminde ise önemli bir artış kaydetmeyi hedeflediklerini açıklayan Kurz, "Kamyon satışlarımızdaki bu çok olumlu gelişmeler sonucunda Aksaray Fabrikamızda Mayıs ayında 2. vardiyaya geçerek 180 kişi istidam etmemiz mümkün olmuştur. Gerek yıl sonunda başlatacağımız Actros üretimini, gerekse 2010'un ikinci yarısında beklediğimiz yüksek talebi dikkate alarak yakın dönemde Aksaray'da ek 300 kişi daha istihdam etmeyi planlamaktayız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir