Kapalıçarşı pazar günleri açılmaya hazırlanıyor

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat Çarşının pazar günleri açılması konusunda referandum yapacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 3 bin 600 adet dükkanın bulunduğunu, yazları çalışan sayısının 30 bine ulaştığı ve mevsimine göre günde 250 bin ile 400 bin kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı, pazar günleri de ziyarete açılmaya hazırlanıyor.

Kapalıçarşı'nın esnaf ve çalışanlarından bir kısmı, 2007 yılında "çarşı pazara karşı" diyerek, çarşının pazar günleri de açılmasına karşı çıkarken, krizin çarşı ekonomisine olumsuz etkisi, bu konuyu yeniden gündeme getirdi.

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat, bu durumun yerli ziyaretçiyi de etkileyeceğini dile getirerek, yerli ziyaretçilere göre defile, imza günü, konser, yöresel yemek yarışmaları gibi çeşitli etkinlikler yapılabileceğine açıkladı.

Kapalıçarşı'nın 24 saat açık olması halinde 24 saat işleyeceğini söyleyen Fırat, "Ben her zaman bu çarşının açılmasından ve ekonominin işlemesinden yanayım. Buraya turist gelmezse, burası iş yapmaz, yerliyle ayakta durulamaz" dedi.

Fırat, çarşıda şu anda 3 bin 600 tane kayıtlı dükkan bulunduğunu, çalışan sayısının yazları 30 bine çıktığını kaydederek, "Bir yıl üzerinden baktığımızda 52 gün, bayramlarla birlikte 2 aya tamamlanıyor. Pazar günü açık olursa, 2 aylık gelir buradaki bir kiracının 1 senelik kirasını karşılar" şeklinde konuştu.

Çarşının pazar günleri açılması konusunda referandum yapacaklarını bildiren Fırat, yüzde 50'lere yakın "evet" oyu almaları durumunda kararı uygulamak konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir