Kar yağışı ne kadar sürecek?

Dün akşam saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı yurdun çeşitli kesimlerinde aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji ise aşırı buzlanmaya karşı uyarılarını sürdürüyor. İşte bölgelere göre yağış durumu ve hava sıcaklıkları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, bütün bölgelerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Yozgat, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Amasya, Samsun, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 8 ila 14 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına şeklinde esecek.

Kuvvetli yağış var

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Fırtınalara dikkat!

Meteoroloji, rüzgarın; Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına şeklinde esmesi beklenirken, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Kar yağışı ulaşımı aksatabilir

cats-010.jpg

Meteoroloji, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğini de bildirerek, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Gizli tehlike: Buzlanma ve don

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir de “buzlanma ve don olayı” uyarısı geldi. Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğini aktaran Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

İllerde hava durumu şöyle:

İstanbul: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle ve gece saatlerinde Anadolu Yakası'nda kuvvetli olması bekleniyor. (3)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ilçeleri yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmurlu. (8)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı. (7)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (17)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (17)

Samsun: Çok bulutlu, yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(8)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı. (4)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yer yer sisli. (11)

İşte bölgelere göre hava durumu

Marmara: Çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve kıyı kesimleri ile Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, Yozgat çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Samsun ve Amasya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu:  Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir