Karabağ çözülmeden, Ermenistan'la ilişkiler yoluna girmez

Iğdır'da 39 tesisin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, Ermenistan ile ilişkiler ve Karabağ sorununa değindi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IĞDIR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ meselesi çözülmeden, Ermenistan'la ilişkilerin yoluna girmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Erdoğan, Iğdır Belediye Meydanı'nda partisince düzenlenen açık hava toplantısında, Ermenistan ile ilişkiler ve Karabağ sorununa değindi.

Nahçıvan yolunun tamamlandığını ve hizmete açılacağını bildiren Erdoğan, "Karabağ bizim meselemizdir, Nahçıvan bizim meselemizdir" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Azerbaycan'ın hüznü bizim hüznümüz, sevinci bizim sevincimizdir. Burada, Iğdır'da bir kez daha söylüyorum; Karabağ meselesi çözülmeden, Ermenistan'la ilişkilerimizin yoluna girmesi mümkün değildir.

Kurulduğu günden beri Azerbaycan'ın, Karabağ'ın arkasında durduk, her zaman da durmaya devam edeceğiz. Bu konuda kimse bizden başka bir şey beklemesin.

Bunu AKPM'de Ermeni veya Ermeni yanlısı bazı milletvekilleri de sordular, onlara da orada gereken cevabı verdik. 'Siz Türkiye'ye Fransızsınız' dedim ama Türkiye'de de maalesef bizim ülkemize Fransız olanlar var. Onlar da inşallah bu yanlışları anlarlar."

39 tesis açtı

Erdoğan, eğitimden ulaştırmaya, spordan sulamaya kadar pek çok alanda 39 ayrı tesisin açılışını yaptıklarını ve toplamda 356 trilyonluk bir yatırım olduğunu belirtti.

Eğitimin kendileri için öncelikli mesele olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, Iğdır'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 15'e yakın okulun açılışını yaptıklarını, bunlarla birlikte Iğdır'ın ayrı bir güzelliği yaşadığını ifade etti.

Iğdır Üniversitesini, 2008 yılında kurduklarını, bugün üç fakülte, üç enstitü ve iki meslek yüksekokuluyla hizmet verdiğini ve üniversitenin rektörlük binasının da açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, "2023 Türkiye'sine giden süreçte Iğdır Üniversitesinin bölgede en seçkin eğitim kurumlarından biri haline geldiğini hep birlikte göreceğiz. Açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz Haydar Aliyev Fen Lisesi'nin, bu lisenin spor salonunu, 300 kişilik yurdunu da yine bugün resmen hizmete açıyoruz" dedi.

Sağlığın da kendileri açısından önemli konulardan biri olduğunu dile getiren Erdoğan, bu açılış vesilesiyle Iğdır'a Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi ve modern bir MR cihazını kazandırdıklarını, artık Iğdırlıların şifa aramak için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.

Kentte ayrıca MOBESE sistemi ve Emniyet Müdürlüğünün kullanacağı iki ayrı hizmet binasının açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, ayrıca Iğdır'ı çevre il ve ilçelere bağlayan bölünmüş yolların resmi açılışının bu törenle yapıldığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı tesislerin tüm Iğdırlılara hayırlı olmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdoğan, açılış kurdelasını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Iğdır Valisi Amir Çiçek ve öğrencilerle birlikte kesti. Başbakan Erdoğan daha sonra okulda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir