Karalama kampanyası yürütülüyor

Başbakan Erdoğan, Arena'daki dev kongrede, Uludere olayı üzerinden uluslararası karalama kampanyası yürütüldüğünü söyleyerek BDP'ye yüklendi. Erdoğan konuşmasında "Türkiye'yi 3 kat büyüttük" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - AK Parti 4. İstanbul İl Kongresi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın TT Arena'ya gelişi ve partilileri selamlamasıyla başladı. Kongrede konuşan Erdoğan, Uludere konusunda Türkiye'ye karşı uluslararası bir karalama kampanyası yürütüldüğünü söyled.  BDP'nin Uludere olayına ilişkin tepkilerini de eleştiren Erdoğan, BDP'lilere "Ölü seviciler" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte TT Arena'ya gelişinde, partililerin sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılandı. Erdoğan kendisi için hazırlanan platformun üzerinde yürüyerek, sahanın etrafında tribünleri dolaştı ve partililere  karanfil attı. Erdoğan daha sonra  Şair Necip Fazıl Kısakürek'in, "Canım İstanbul" adlı şiirinden dizeler okudu.


Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyor

Kongre'de Ak Partililere konuşma yapan Erdoğan,"Uludere'de hepimizi üzen bir hata yapılmıştır. Bakın, olay  sınırımızın dışında olduğu halde, bu kişiler terör bölgesinde bulundukları ve  yasal olmayan bir iş yaptıkları halde, hataen vurulan bu insanlar konusunda  devlet yapması gereken neyse hepsini de yapmaktadır" dedi.

Erdoğan, "Uludere olayı üzerinden, Türkiye'de bir istismar siyaseti, bir istismar  kampanyası yürütülüyor. Şunu da buradan açık açık söylüyorum. Uludere üzerinden  yürütülen kampanya, sadece ulusal değil, uluslararası bir karalama kampanyasıdır.  Bu uluslararası karalama, uluslararası istismar kampanyasının içinde, PKK terör  örgütü var, BDP var, CHP var, bir de belli medya kuruluşları var.

Başbakan Erdoğan, "Salı günü, AK Parti'nin grup toplantısında bu  meseleye daha ayrıntılı şekilde girecek, neyin ne olduğunu, kimin nerede  durduğunu, kimlerin kimlerle iş tuttuğunu daha açık şekilde ortaya koyacağım"  dedi.

BDP'ye ağır yüklendi: "Ölü Seviciler"

Erdoğan,  "Uludere konusunda, kendini bilmez, terbiye yoksunu, edep yoksunu, güya isminin  başında da milletvekili sıfatı olan biri çıkıyor, hem de Meclis çatısı altında,  çok çok af edersiniz, 'O emri hangi hayvan verdi?' diyor. Sen, eğer insaniyetten sukut etmiş birilerini görmek istiyorsan, Uludere sonrasında zil takıp basın  toplantısı düzenleyen, kahkahalar atan arkadaşlarına bak, orada görürsün onları"  şeklinde konuştu.

Erdoğan, şunları dile getirdi: "Ben bunlara, bunların kullandığı sıfatla karşılık vermeyeceğim. Ben  bunlara, kendilerine çok ama çok yakışan bir sıfatla karşılık vereceğim. Çok da  ağır konuşacağım. 'O emri hangi hayvan verdi?' diyenler, Uludere olayında, olayın  hemen arkasından zil takıp oynayanlar, 'dağdakiler inmesin' diyenler, 'savaşta  olur böyle şeyler' diyenler, bu sıfata dahi layık olmayanlar nekrofillerdir. Yani  ölü sevicilerdir. Bu kadar ağır konuşuyorum. Çünkü bunlar, sadece ve sadece ölüler üzerinden siyaset yürütürler, ölüm  olmasa, bunlar siyaset üretemezler. Bakın bir de akbabalar var. Medyada, ölüler üzerinden kampanya yürütenler var. Partiler arasında, acı ölümler üzerinden siyaset yürütenler var.

"Türkiye'yi 3 kat büyüttük"
         
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9,5 yılda Türkiye'ye çok büyük sevinçler, tarihi nitelikte başarılar, rekorlar yaşattıklarını vurgulayarak, konuşmasını  şöyle sürdürdü: "9,5 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük. 9,5 yılda Türkiye'yi bölgesel bir  güç haline getirdik. Bütün bunları İstanbul'dan aldığımız ilhamla, İstanbul'un  bize verdiği güçle yaptık. İstanbul'dan edindiğimiz tecrübeyle, İstanbul'un  desteğiyle Türkiye'yi bu seviyelere taşıdık. İçinde bulunduğumuz Seyrantepe Arena  bile spor camiası içinde temelini atıp açılışını gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin   en büyük en dev stadyumu. Bunlarla şimdi biz gurur duyuyoruz. Bu hareketimizin  partimizin küçük beyinlilere karşı ne denli büyük projeleri gerçekleştirdiğimiz  noktasında en önemli ispattır. Onun için İstanbul teşkilatımız çok ama çok  önemli. Siz, arkamızda durduğunuz müddetçe, siz yanımızda olduğunuz müddetçe,  inşallah biz İstanbul'a da, Türkiye'ye de çok daha fazlalarını yaşatacağız.  İstanbul bizimle olduğu müddetçe biz, Allah'ın izniyle 21'inci yüzyılı bir  Türkiye yüzyılı yapacağız."

"Bizim projelerimiz senin hayallerine sığmaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na samimi bir tavsiyede bulunduğunu belirterek, "Sen  en iyisi bu büyük proje meselesine hiç girme. Zira bizim büyük projelerimiz, Kılıçdaroğlu'nun bırakın aklına, hayallerine, havsalasına dahi sığmaz" dedi.

İstanbul için, 12 Haziran öncesi açıkladıkları büyük projelere yönelik  çalışmaları başlattıklarını kaydeden Erdoğan, bunların hemen kazmayla, kürekle,  iş makinesiyle başlatılamayacağını, hazırlık safhaları, etütleri, fizibiliteleri,  etki analizleri gerektirdiğini vurguladı.

Erdoğan, projelerin hazırlık safhalarının ilerlediğini belirterek,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Kanalistanbul devam ediyor ve inşallah bu yıl içerisinde onun adımını  atıyoruz. 'Adalar', 'İstanbul'a 2 Şehir' dedik. Avrupa yakasında, Anadolu  yakasında... Projelerimizin hazırlık çalışmaları devam ediyor. İstanbul  İkitelli'de Şehir Hastanesi demiştik, Şehir Hastanesi'nin nihai teklifleri  alındı, çalışmaları, değerlendirmeler devam ediyor. Sahibi belli olacak ve temeli  atılacak. İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi demiştik. Milli Savunma Bakanlığı  kullanımında olan arazinin Sağlık Bakanlığı'na tahsisi tamamlandıktan sonra onun  da çalışması başlıyor. Taksim Meydan Projesi demiştik. Bu projenin 1. etabının  ihale işlemleri devam ediyor. Ağustos ayında işe başlayacak, inşallah projesini,  yani yazım çizim işini 8 ayda tamamlayacağız. Taksim Meydan Projesi sırasında  yoğun trafiği aksatmamak için gerekli trafik sirkülasyon planları hazırlandı."
       

Bu konularda ilginizi çekebilir