Karayolları'nda 'görevden alma' bilmecesi!

Karayolları Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanlarının görevden alındığı iddiasına Ulaştırma Bakanı Elvan'dan jet yanıt geldi. İddiayı yalanlayan Elvan, "Genel Müdürümüz izinli, görevden alınması durumu söz konusu değil" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karayolları Genel Müdür yardımcısı ve 6 Daire Başkanı'nın görevden alındığı iddia edildi. İddialara göre, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ın yanısıra, iki Genel Müdür Yardımcısı'ndan biri olan Uğur Kenan Adiloğlu görevden alındı.

Söz konusu haberde ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde görev yapan 6 daire başkanının da görevlerinden olduğu bilgisi yer aldı.

Kısa süre sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan  bu iddialara ilişkin yalanlama geldi. Elvan, Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki görevden alma iddialarına ilişkin, "Genel Müdürümüz izinli şu anda, görevden alınması gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

İşte o haberin detayları:

Hürriyet'in haberine göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki sessiz sedasız gerçekleşen deprem gibi operasyonda, görevden alınanların yerlerine de, Genel Müdür hariç atamalar yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne halen genel müdür yardımcısı olan Adnan Köklükaya vekaleten bakıyor. Köklükaya, Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı görevine, mevcut Ulaştırma Bakanı Lütfu Elvan döneminde atanmıştı.

Belediye Başkan Yardımcısı, Genel Müdür Yardımcısı oldu

Buna göre, Genel Müdür Yardımcılığı'na Ankara'nın Altındağ ilçe Belediyesi'nden, eski bir karayolu yetkilisi olan Belediye Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz atandı.

10 Daire Başkanı'ndan 6'sı değişti

Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki görevden almalar, daire başkanlıklarına kadar taşındı. 10 daire başkanından 6'sı değişti. 

Görevden alınan 6 Daire Başkanları şöyle;

İşletmeler Daire Başkanı Enver İzkurt; Yapım İşleri Daire Başkanı Hüsamettin Kırcı, AR-GE Daire Başkanı Ahmet Gürkan Güngör, Taşınmazlar Daire Başkanı Mustafa Görgün, Etüt proje Daire Başkanı İsmail Çağlar ve Program İzleme Daire Başkanı Kamuran Yazıcı.

Görevden alma bilmecesi

Bakan Elvan, Karayolları Genel Müdürü dışındaki üst yöneticilerin görevden alınması iddialarına ilişkin ise bir açıklamada bulunmadı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir