Kardelenler mezun oldu

Turkcell'in ÇYDD'yle ortak projesi "Kardelenler" kapsamında, bu yıl 2 bin 40 Kardelen liseden, 283 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile ekonomik yetersizlikler yüzünden eğitimlerine devam edemeyen kız çocuklarına, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yürüttüğü "Kardelenler" projesi kapsamında, 2010-2011 eğitim yılı sonunda 2 bin 40 Kardelen liseden, 283 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kardelenler'in Türkiye adına çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Turkcell olarak her yıl 10 bin kız öğrenciye burs verdiklerini, bu eğitim döneminde de 2 bin 323 kızın lise ve üniversiteden mezun olarak meslek sahibi olma yolunda bir adım daha attığını kaydetti.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise, çeşitli sebeplerle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için 22 yıldan beri çeşitli projelere imza attıklarını ifade ederek, "Bugün mezun olan Kardelenlerimiz yolumuza devam etmek için bize umut ve güç veriyor. Turkcell ile birlikte yürüttüğümüz Kardelenler hedefe ulaşmadaki başarısı nedeniyle tüm dünyaya örnek gösterilen bir proje haline geldi. Daha fazla kızımıza fırsat eşitliği sağlamaya yönelik yeni projeler için kurum ve kuruluşları işbirliğine davet ediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir