Karsan 'geleceğin taksisi' ile yeni segment yaratacak

Karsan, ilk konsept modeli Autoshow'da vitrine çıkarıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Karsan'ın Hexagon Studio'nun tasarım desteğiyle geliştirdiği "Geleceğin Taksisi" nin konsept modeli bugün Autoshow'da sergilenecek. Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, "'Geleceğin Taksisi' ile otomotiv sektöründe yeni bir marka ile yepyeni bir segment yaratmak amacındayız" dedi.

Karsan, Temmuz ayında tanıttığı "Geleceğin Taksisi" projesini ve prototip model geliştirme sürecini tamamladı. 7 Kasım'a kadar sürecek Autoshow'da sergilenecek olan ilk konsept model, 3 ay içinde Karsan'ın tasarım ve mühendislik konusunda uzman kardeş şirketi Hexagon Studio tarafından geliştirildi. Konsept model sürecinde 10 kişi çalışırken, projenin diğer mühendislik ve tasarım işleri ile ilgili olarak toplam 60 kişi görev aldı.

Otomotiv sektörüne yeni marka Orjinal araç, Autoshow öncesinde ilk kez Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir davet ile tanıtıldı. Davette konuşan Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, New York ihalesinin ne zaman ve nasıl sonuçlanacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Nahum; "New York bizim için bir fırsat ama bir netice değil, bizler 'Geleceğin Taksisi' ile otomotiv sektöründe yeni bir marka ile yepyeni bir segment yaratmak amacındayız. Herhangi bir ülke için aracımızı o ülkenin beklenti ve isteklerine göre adapte edebileceğiz" dedi.

Nahum ayrıca ailesinde engelli birey bulunanların ihtiyacını karşılayacak bir binek otomobil olarak da kurgulanabilen taksi tasarımının proje programı dahilinde bu alternatif üzerinde de çalışmaya başlanacağını ve bu konsept de hazır olduğunda kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Karsan CEO'su Murat Selek ise bu projenin Karsan'ın "Sınırsız Ulaştırma Çözümleri" vizyonunun gerçekleşmesine katkısının önemini vurgulayarak, bu sayede Karsan için yeni bir marka ile yeni bir segment yaratma fırsatı doğduğunun altını çizdi.

Taksinin özel bir kullanım amacı olması sebebiyle özel bir platformu ve özel bir tasarımı hak ettiğini belirten Hexagon Studio Genel Müdürü Tolga Doğancıoğlu da "Geleceğin Taksisi"nde yolcu ve sürücü için ayrı ve özel yaşam alanlarının tanımlanmış olduğunu, konforun azami seviyede olacak şekilde özelleştirildiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir