Kasaplık sığır ihalesine 3 teklif geldi

EBK'nın 2 bin ton kasaplık sığır ihalesinde teklif veren Hunland-Ayvetsan OGG teklifini 7 milyon 30 bin euroya çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Et ve Balık Kurumunun (EBK) 2 bin ton kasaplık sığır ithalatı için düzenlediği ihalede, 2 bin tonun tamamı için teklif veren Hunland-Ayvetsan Hayvancılık Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu, ihalenin ikinci aşamasında, 7 milyon 700 bin euroluk teklifini 7 milyon 30 bin euroya indirdi.

EBK'nın 2 bin ton kasaplık canlı sığır ithalatına ilişkin açtığı ihale için, toplam 3 firma teklif sundu.

İhalenin saat 14.00'de başlayan birinci bölümünde firmalardan ilk teklifleri ve belgeleri alındı, belgelerin değerlendirilmesi için de saat 15.00'e kadar ara verildi. Komisyon Başkanı Yusuf Gül, firmaların sunduğu belgelerin uygun bulunduğunu belirterek, ikinci aşamada her 3 firmadan da nihai tekliflerin alınacağını kaydetti.

İkinci aşamada, 2 bin tonluk ithalatın tamamı için teklif veren Macro Group 8 milyon euroluk teklifini 7 milyon 45 bin euroya, Hunland-Ayvetsan da 7 milyon 700 bin euroluk teklifini 7 milyon 30 bin euroya çekti. Dturia-S de bin tonluk birinci kısım için verdiği teklifini 3 milyon 500 bin eurodan 3 milyon 49 bin euroya indirdi.

Komisyon Başkanı Yusuf Gül, ihalenin teknik olarak sonuçlandığını, komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından nihai kararı EBK Yönetim Kurulunun vereceğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir