Katar: Rusya'yla Türkiye'ye mutabakata varmalı

Katar Dışişleri Bakanı El Attiyah, Rusya'yla Türkiye arasında ciddi bir siyasi ve askeri sonuçlar olmadan mutabakata varılmasını umduklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar Dışişleri Bakanı Halit Bin Muhammed El Attiyah, Rusya’nın “Arap dünyası ile olan tarihi bağları sayesinde Suriye savaşını çözebileceğini” söyledi. Türk-Rusya krizine de değinen El Attiyah, iki ülkenin bir mutabakata varabileceğini belirtirken aralarındaki ayrışmaların “ciddi siyasi ve askeri sonuçlarının olmayacağını” umduklarını söyledi.

Rusya’nın İngilizce haber kanalı RT ile bir mülakat yapan Katar Dışişleri Bakanı Halit Bin Muhammed El Attiyah, “Arap ülkeleriyle tarihi bağları sayesinde Rusya’nın Suriye krizini çözmek için bir yol bulabileceğinden eminiz” dedi.

Katar ve Rusya’nın Suriye’nin geleceğine ilişkin görüş ayrılıkları sürse de Moskova ile Doha arasındaki diyaloğun konuya ilişkin ortak bir tutum sağlanmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

“Rusya’nın birleşik ve laik bir Suriye’den yana olduğu konusunda kuşkumuz yok ve bu ilkelerle mutabıkız” diyen El Attiyah, mülakat sırasında Rusya-Türkiye ilişkilerine de değininken de “Bir Rus-Türk mutabakatına varılacağını ve yetkililerinin aklı sayesinde iki ülke arasındaki ayrışmaların ciddi siyasi ve askeri sonuçlar doğurmayacağını umuyoruz” dedi.

Katar Emiri El Tani’nin mülakatının Moskova’da Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin ardından yayınlaması dikkat çekti.