Kayseri-Erciyes yolu ulaşıma kapandı

Kayseri'de tipi nedeniyle Kayseri-Erciyes yolu ulaşıma kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Etkili tipi nedeniyle Kayseri- Erciyes ve Erciyes-Develi karayolu ulaşıma kapandı.

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Erciyes Dağı'nda dün akşam başlayan ve halen etkisini sürdüren tipi, saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle şiddetini artırdı. Kayseri-Erciyes ve Erciyes-Develi karayolu ulaşıma kapandı.

Trafik ekipleri, Melikgazi ilçesi Hisarcık Mahallesi Taşmekan mevkisinden sonra araçların geçişine izin vermiyor. Develi ile Kayseri arasında ulaşım, Kayseri-Adana karayolundan sağlanıyor.

Öte yandan, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki tesislerin, tipi nedeniyle çalıştırılamadığı öğrenildi.

Bingöl'de köy yolları ulaşıma kapandı

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarında ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi.

Vali İbrahim Taşyapan, devam eden kar yağışına rağmen vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alındığını söyledi. Bingöl'ün çevre il ve ilçe merkezleri arasındaki ana arterlerinde ulaşım konusunda bir sıkıntı bulunmadığını belirten Taşyapan, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını kaydetti.

Acil durumlarda nokta operasyonu yapacak ekiplerin hazır olduğunu vurgulayan Taşyapan, şunları söyledi:

"Ülkemizi etkisi alan yağışlar barajların dolması ve kuraklığın oluşmaması için sevindiricidir. Ancak kırsal kesimde kar şeklinde yağış bazı köy yollarının kapanmasına neden oluyor. Kış konusunda bütün tedbirlerimizi aldık. Özel idare ekiplerimiz kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için aralıksız çalıyor. Karayolları ekiplerimiz ana arterlerin kapanmaması için öncelikle yoğunluğu olan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekiplerimiz, araçlara zincir takılması konusunda kontrollerini sıklaştırıyor. Dün itibariyle kapanan 272 köy yolunun yarısından fazlası bugün tekrar ulaşıma açıldı."  

Vatandaşlardan kar yağışı olan günlerde mecbur kalmadıkça araçlarıyla seyahat etmemelerini isteyen Vali Taşyapan, "Özel durumlar dışında vatandaşlarımızın yağışlı günlerde kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri hem kendilerinin can güvenliği hemde başkalarının can güvenliği için çok önemlidir" dedi.

Bu arada kar yağışı nedeniyle kapanan Dallıtepe grup köy yolunda çalışma yürüten ekiplerin yer yer 1 metreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle güçlükle ilerlediği bildirildi.

Şanlıurfa'da sis nedeniyle uçak seferleri iptal edildi

Kentte sabah saatlerinden itibaren başlayan sis akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Özellikle yüksek yerlerde görüş mesafesi 20 metreye kadar düşerken, ulaşım da güçlükle sağlanıyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, GAP Havaalanı çevresinde etkili sis nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY), İstanbul-Şanlıurfa ve Ankara-Şanlıurfa seferleri karşılıklı iptal edildi.

Bu arada Ankara'dan 09.58'de havalanan THY'ye ait uçağın, sis nedeniyle Şanlıurfa'ya inemediği için Malatya'ya yönlendirildiği öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir