Kazdağları yanıyor

Yangına 2 uçak, 3 helikopter, 47 arazöz, 10 dozer ve 467 kişiyle müdahale ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




BALIKESİR - Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınına, 2 uçak, 3 helikopter, 47 arazöz, 10 dozer ve 467 kişiyle müdahale ediliyor.

Dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını, gece saatlerinde rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyerek 200 hektarın üzerinde bir alanı etkiledi.

Gece boyunca aralıklarla karadan müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarından itibaren uçak ve helikopterlerle devam edildi.

Orman yangınına, 2 uçak, 3 helikopter, 47 arazöz, 10 dozer, 3 ilk müdahale yer ekibi, 17 orman teknik elemanı, 350 yangın söndürme işçisi ve 100 orman köyünde ikamet eden yangın söndürme mükellefleriyle müdahale ediliyor. Çalışmalara asker ve belediyelerin itfaiye ekipleri de destek veriyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın hızını kestiğini, çalışmaların daha etkin yürütüldüğünü bildirdi.

Rüzgarın fırtınaya dönüşebileceği tahmin ediliyor

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının büyümesine ve müdahalenin zaman zaman kesilmesine yol açan rüzgarın saatteki hızının, dün akşam ve gece saatlerinde 76 kilometreye ulaştığı bildirildi.

Dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını, gece saatlerinde rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyerek 200 hektarın üzerinde bir alanı etkiledi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, saatteki hızı 76 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yangın kontrol altına alınamazken, havadan müdahalede kullanılan helikopter ve uçaklar görevini istenilen seviyede yapamadı. Her bir unsur, kesintilerle uçuş yapmak zorunda kaldı. Ayrıca karadan müdahale, aralıklarla kesintiye uğradı.

Sabahleyin rüzgarın hızı kesildi ve saatte 30-35 kilometreye kadar düştü.

Rüzgarın öğle saatlerine doğru tekrar hızlanacağı ve fırtınaya dönüşebileceği tahmin ediliyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir