Kazlıçeşme'de olaylı Nevruz kutlaması

Nevruz kutlamalarının YGS sınavı ile aynı güne denk gelmesi, miting alanına yakın lisede sınava giren öğrenci velilerini isyan ettirirken, kutlama esnasında bir grup, polise taş ve sopa kullanarak eylem düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul bugün Nevruz kutlamalarına ev sahipliği yapıyor. Gruplar erken saatlerden itibaren nevruz kutlamasının yapılacağı Kazlıçeşme Meydanı'nda toplanmaya başladı. Yöresel kıyafetlerle alana gelen gruplar, müzik eşliğinde halay çekerek eğlenmesi, miting alanına 200 metre mesafedeki lisede YGS sınavı için ter döken öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Diğer yandan kutlamalar sırasında bir grubun Yenikapı sahil yolunda bekleyen polise taş ve sopa kullanarak eylem düzenlemesi Kazlıçeşme'deki şenlik havasına gölge düşürdü.

Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi'nde yapılan YGS sınavı sırasında Nevruz alanına giriş yapan grupların çıkardığı gürültü nedeniyle aileler tepki gösterdi. Kazlıçeşme'deki Nevruz miting alanının yakınında bulunan okulda sınava giren öğrencilerinin aileleri yürüyüş yapan grupları sessiz olması konusunda uyardı. Bazı aileler ise gözyaşlarını tutamadı. Bunun üzerine miting görevlileri de yürüyüş yapan grupları sessiz olması konusunda uyardı.

Aralarında HDP'nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen nevruz kutlamasına katılmak için kentin farklı noktalarından toplu taşıma araçlarıyla Kazlıçeşme Meydanı'na gelen vatandaşlar, güvenlik noktalarında aranarak içeri alındı.

olaylar2.jpg Olaylı kutlama

 İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda  gerçekleşen nevruz kutlaması esnasında  bir grup, Yenikapı sahil yolunda bekleyen  polise taş ve sopa kullanarak eylem  düzenledi. Göstericiler, çevrede bulunan  reklam panoları, trafik lambaları ve  levhalarına da zarar verdi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir