KESK yürüyüşüne polis müdahalesi

Ankara'da 4+4+4 tasarısını protesto için devam eden KESK eyleminde Polis, geceyi Kızılay Meydanı'nda geçiren göstericilere dağılmaları için bir saat süre verdi. Eylem devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto etmek için Kızılay Meydanı'ndan TBMM'ye yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Kızılay Meydanı'nda toplanan grup, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkan kanun teklifinin görüşülmesini protesto etmek için TBMM'ye yürümek istedi.

Gruptakilere destek olmak için bazı CHP'li ve BDP'li milletvekilleri de Kızılay'a geldi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, polis yetkilileriyle görüşerek, grubun demokratik bir eylem yaptığını, TBMM'ye kadar yürümelerine izin verilmesini talep etti. Polis ise eylemin yasa dışı olduğunu belirterek, güvenlik açısından talebin gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

Görüşmelerin ardından polis minibüsünden eylemcilere dağılmalarına yönelik anonslar yapıldı. Anonslara rağmen eylemi sürdüren gruptakiler, polislere taş, şişe ve sopa attılar. Eylemcileri durdurmaya çalışan polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler ara sokaklara kaçarken, alandaki birçok iş yeri kepenklerini kapattı. Eylem nedeniyle bir polis helikopteri de havadan gözetim yaptı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir