Kıdem tazminatı tartışmalarına son noktayı koydu

Çalışma Bakanı Çelik, 1 ay çalışanın da kıdem tazminatı alması konusunda çalışmaları olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı tartışmalarına ilişkin "Kıdem tazminatını kaldıran yok ki. Neden bir işçi 1 yıl çalışıp tazminat alıyor da 1 ay çalışınca alamıyor" dedi.

Bakan Çelik, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş'in genel kurulunda bazı tepkiler olduğunu belirterek, bu tepkilerin demokrasi açısından hoş karşılanması gerektiğini söyledi.

Müstakil bir iş sağlığı ve güvenliği yasası hazırlayarak Bakanlar Kuruluna gönderdiklerine işaret eden Çelik, "Emeklilerin intibak yasasını da tamamladık, bu hafta Bakanlar Kuruluna gönderiyoruz" diye konuştu.

Düzenlemeye mutlaka kavuşturacağız

Taşeron işçiler konusuna değinen Bakan Çelik,"Kölelik gibi bir yaklaşım var, bunu Çalışma Bakanı olarak söylüyorum. Bu konuyu gündemimize aldık. Taşeron olarak çalışanların hakları, çalışma saatlerinden izinlerine örgütlenmeye kadar neler yapılabileceği konusunda karar vereceğiz. Düzenlemeye mutlaka kavuşturacağız" dedi.

Kıdem tazminatını kaldıran yok ki

Bakan Çelik, kıdem tazminatı fonu tanımının yasada bulunduğuna da işaret ederek, şöyle konuştu:

"Şu anki kıdem tazminatından yararlanan işçi sayısı ne kadar, alt işverende çalışıp mahrum olan işçi sayısı ne kadar? Kıdem tazminatını alamayan işçilerimize nasıl teşmil ederiz onu düşünüyoruz. Kıdem tazminatını kaldıran yok ki. 426 bin kamuda, 400 bin özel sektörde çalışan taşeron var.

Neden bir işçi 1 yıl çalışıp tazminat alıyor da 1 ay çalışınca alamıyor. Peki sayın bakan senin kafanda bununla ilgili oluşmuş bir yol haritası var mı? Bu yol haritasını sosyal taraflarla ortaya koyacağım o zaman açıklama imkanım olabilir."

Bu konularda ilginizi çekebilir