Kılıçdaroğlu, Başbakan'a dava açıyor

CHP lideri Başbakan'ın Hopa'daki protesto gösterilerinden ötürü kendisine sert eleştiri üzerine tazminat davası açacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, sözleri nedeniyle tazminat davası açacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Bartın mitinginin ardından Karabük'e hareketinden önce parti otobüsünde gazetecilerle sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Sayın Başbakan'ın size yönelik sert eleştirileri oldu. Sayın Başbakan'la ilgili bir tazminat davası açmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Açacağım. Dün arkadaşlara talimat verdim. Bu kadar ahlaksızlık olmaz. Benim söylediğime bakın, onun söylediğine bakın. Hopa'daki olaylar dolayasıyla bana sorulduğu zaman şunu söyledim: Hangi siyasetçi olursa olsun bir yere gittiği zaman düşüncesini beğenmesek bile ona taşla, sopayla, başka bir araçla şiddet kullanarak onu konuşamaz noktaya getirmenin doğru olmadığını söyledim. Araçtan düşen Sayın Başbakan'ın korumasıyla ilgili olarak arkadaşlar bana bilgi verdiler. Ona da geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ben bu kadar iyi niyetle yaklaşıyorum. O kalkmış, bırakın siyasetçi olmayı, sağlıklı, düzgün bir terbiye alan insan bu kadar ağır sözlerle bir başka kişiye saldıramaz. Terbiyesinden benim ciddi endişelerim var. Sağlık sorunları var. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkede sağlık sorunu var. Kesinlikle gidip tedavi olması lazım. Bunu samimi olarak söylüyorum. Böyle bir anlayış olabilir mi? Beni sevmeye bilirsin, eğer benimle hesaplaşmak istiyorsan istediğin yerde ben seninle hesaplaşırım ama cesaret edemiyor. Korkuyorsun karşıma çıkmaktan, çıkıyorsun meydanlardan küfür ediyorsun."

Kılıçdaroğlu, "Tazminat davası mı açacaksınız?" sorusu üzerine de "Tazminat davası açacağım. Sadece bu değil, daha önceki olaylar dolayısıyla da tazminat davası açacağım. Mahkemeye vereceğim, gidip hesabını versin mahkemede" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir