Kılıçdaroğlu'ndan YSK'ya sert eleştiri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bu seçimin en başarısız kurumu YSK'dır. YSK iktidar partisinin arka bahçesi gibi davranıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik iddiaları nedeniyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Kılıçdaroğlu, söz konusu davayla ilgili olarak ''Erdoğan 100 bin liralık tazminat davası açmış. 100 bin lira onu tatmin eder mi bilmiyorum. Keşke 30 milyon avroluk bir dava açsaydı da oğluna paraları sıfırladın mı derken belki biraz daha katkısı olurdu. Ama açıkça söyleyeyim avucunu yalar'' dedi.

'Seçimin en başarısız kurumu YSK'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Bu seçimin en başarısız kurumu YSK'dır. YSK iktidar partisinin arka bahçesi gibi davranıyor. YSK siyasal partinin siyasal organı, yan kuruluşu gibi çalıştı. Vatandaş ciddi endişe içinde oylarımız çalınır mı diye. Sandığa gidiniz CHP sandık konusunda gerekli güvenliği aldı. 4 bini aşkın avukat arkadaşımız sivil toplum örgütleri görev almıştır.

Sayın Erdoğan'ın tarafsızlığı konusunda endişelerimi defalarca ifade etmiştim. Kurtuluş Savaşı'nın ne olduğunu bilmiyordur. Partisinin iktidarda kalması için olağanüstü çaba içerisinde. Sormak isterim namus ve şeref kavramı nedir senin için? İktidar partisinin eş başkanı gibi çalışıyor. Siz cumhurbaşkanı değilsiniz.

'Keşke 30 milyon evroluk bir dava açsa'

Erdoğan 100 bin liralık tazminat davası açmış. 100 bin lira onu tatmin eder mi bilmiyorum. Keşke 30 milyon avroluk bir dava açsaydı da oğluna paraları sıfırladın mı derken belki biraz daha katkısı olurdu. Ama açıkça söyleyeyim avucunu yalar.''